Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pioniri Zadra najbolji u Hrvatskoj

Autor: Šime Ćurko

01.05.2013. 22:00
Pioniri Zadra najbolji u Hrvatskoj


Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mateo Dunić, kapetan Zadra, a David Paleka s tri gola dobio je priznanje za najboljeg strijelca turnira


Za početak pitanje. Znate li koji je turnir Dinamo osvojio sedam, Hajduk tri puta, a Zadar jednom? Riječ je o 11. Memorijalu vukovarskih branitelja koji je prošli vikend održan u gradu heroju na Dunavu. Na turniru, koji 11. godinu zaredom okuplja klupske selekcije do 14 godina, trijumfirala je odlična momčad Zadra koja je u finalu svladala Dinamo s 1:0, pogotkom mladića čije prezime već veže ta dva kluba – Ivana Modrića.
Uspjeh u Vukovaru jedan je od najvećih dosega Škole nogometa zadarskog prvoligaša.
– Sve je bilo odlično. Od boravka u Vukovaru do utakmica koje smo odigrali. Dovoljno je reći da smo u pet utakmica primili samo jedan gol – zadovoljan je bio Marko Pinčić, trener koji je s ovom selekcijom počeo raditi prije godinu i pol dana.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mateo Dunić, kapetan Zadra, a David Paleka s tri gola dobio je priznanje za najboljeg strijelca turnira.
– Vice Baždarić, koji je 2000. godište, trebao je biti najbolji vratar. Uostalom, primio je samo jedan gol, međutim, da mi ne bismo uzeli sve pojedinačne nagrade to priznanje nas je zaobišlo – zaključio je Pinčić.