Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prodano 6 hektara atraktivnog zemljišta na ulazu u PP Vransko jezero

01.05.2016. 22:00
Prodano 6 hektara atraktivnog zemljišta na ulazu u PP Vransko jezero


Prodaja atraktivnog zemljišta s ugostiteljskim objektom počela je u srpnju 2014. godine po početnoj cijeni od 15,5 milijuna kuna, da bi u devetoj dražbi iznosila nepunih 7,5 milijuna kuna
Prodano je šest hektara najvrjednijeg i najatraktivnijeg zemljišta na ulazu u Park prirode Vransko jezero na Crkvinama. Nakon predugog stečajnog postupka, čak devet usmenih javnih dražbi i nekoliko promjena sudaca, jučer su u sudnici stečajne sutkinje Ane Markač na Trgovačkom sudu u Zadru za 7,5 milijuna kuna kupljeni restoran, zgrada i bivši autokamp, na iznimno pogodnoj lokaciji uz Vransko jezero.
– Predstavnici tvrtke Planus d.o.o. Lučko donijeli su uplatnicu o uplati jamčevine u iznosu od 5 posto (pr.a. oko 375.000 kuna) od početne cijene, kazao je stečajni upravitelj mr.sc. Frane Zvonimir Negro.
Riječ je Planusu, društvu s ograničenom odgovornošću za građenje stambenih i nestambenih zgrada, čije je sjedište u Donjem Stupniku kraj Lučkog. Direktor je poznati zagrebački biznismen Tomislav Rajić.
– Kupac nekretnina dužan je uplatiti razliku od početne cijene (pr.a. oko 7.150.00 kuna) u roku od 30 dana od dana održavanja javne dražbe. Rješenjem o dosudi koje će se donijeti nakon što kupac nekretnine uplati kupovninu, odredit će se brisanje upisanih založnih prava, te upis prava vlasništva u korist kupca, objašnjava Negro.
Pritom je rekao kako su sutkinja Markač i on tek posrednici, dok je sve bilo u rukama vlasnika, dviju bankarskih tvrtki, Societe Generale – Splitska banka d.d. Split i OTP banke Hrvatska d.d. Zadar. Radi se o zemljištu koje pripada Vrani d.d. u stečaju.
Prodaja atraktivnog zemljišta s ugostiteljskim objektom počela je u srpnju 2014. godine po početnoj cijeni od 15,5 milijuna kuna, da bi u devetoj dražbi iznosila nepunih 7,5 milijuna kuna.
Međutim, na javnu usmenu dražbu jučer nije došao ni Ante Barešić, vlasnik AG Barešić i sinovi te autokampa Oaza mira u Dragama, niti Stanko Prtajin iz Vrane, zajmoprimac restorana na Crkvini, do jučer jedinih javno zainteresiranih za kupnju ovih šest hektara zemljišta.
Barešić je na početku dražbe, kad je cijena bila 15,5 milijuna kuna, nudio milijun eura (7,6 milijuna kuna) ali banke, kaže, na to onda nisu pristale. Osim što se čekalo da se cijena spusti na oko milijun eura, uslijedile su i kalkulacije zbog mogućih problema u svezi neizvjesnosti investicije.
Naime, ovo se atraktivno zemljište od šest hektara nalazi unutar Parka prirode Vransko jezero i nosi određena ograničenja u poslovanju unesena u PPU Vransko jezero.