Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pudar: Zaslužili smo više od boda

01.05.2017. 22:00
Pudar: Zaslužili smo više od boda


U 28. kolu Treće HNL jug Zadar je na gostovanju kod Croatije u Zmijavcima osvojio jedan bod. Domaćin je poveo u 36. minuti, Todorić je uposlio Ćapina koji je s desetak metara pogodio gornji desni kut Zadrova gola. Zadar je izjednačio u nastavku utakmice, točnije u 54. minuti. Vratar Jurjević je daleko ispucao loptu sa svoga gola, ona je došla do Brlića koji je iskoristio pogrešku domaće obrane i s desetak metara poslao loptu u mrežu domaćina. A bili su Zadrani vrlo blizu osvajanja i sva tri boda. Da nije bilo sudačkih previda u prvom poluvremenu momčad Ivana Pudar u Zadar bi se vratila s trobodom. Već u 10. minuti utakmice poništen je zgoditak Andrije Bubnjara koji je na asistenciju Blaževića iz slobodnjaka zatresao mrežu domaćina. Zgoditak je bio potpuno regularan, ali je sudac Josip Dugandžić iz Komina na asistenciju pomoćnika poništio zgoditak zbog zaleđa. Zaleđa koje nije postojalo. Isto tako u 42. minuti gotovo svi igrači Zadra su nakon kornera tražili igranje jednog domaćeg igrača rukom u svom šesnaestercu, ali se sudac nije oglasio. Zadrov strateg imao je nakon utakmice itekako prigovora na suđenje.
– Ne smatram da je remi pravičan rezultat ove utakmice u Zmijavcima – kazivao je nakon utakmice trener Zadra Ivan Pudar.
– Razlog je jednostavan. U prvom poluvremenu smo imali regularan zgoditak koji nam nije priznat zbog zaleđa i čisti jedanaesterac koji nije dosuđen u našu korist. I domaćini su priznali nakon utakmice da je to bilo tako. Pogodak Bubnjara bio je čist kao suza jer je on došao iz drugog plana i nitko prije njega nije dirao loptu. Pa i u slučaju jedanaesterca koji je bio evidentan, čak je i njihov trener kazao da je sudac trebao pokazati na bijelu točku. Ali to je tako, ovo je Treća liga u kojoj nema kamera i moguće je prešutiti neke stvari.
U nastavku je Pudar kazao:
– Bila je ovo jedna od boljih partija Zadra, ali, opet ponavljam, treba igrače učiti i ponavljati im stalno neke stvari. Ovo je čistilište za sljedeću sezonu. Nadam se da će biti kvalitetno i dobro da bi Zadar došao tamo gdje mu je i mjesto, u Drugu HNL. O utakmici s Croatijom još mogu kazati da je bila kvalitetnai čvrsta. Zadar ima igru, ali nema realizaciju. Evidentni su neki tehnički i taktički nedostaci kod mojih igrača. Nedostaje mirnoće u završnici kao i malo sportske inteligencije. U moje vrijeme su igrači “jeli balun”, a sada “jedu” mobitele. Idemo dalje, utakmicu po utakmicu i spremamo se pomalo za sljedeću sezonu – kazao je trener Pudar.


 CROATIA – ZADAR 1:1


ZMIJAVCI – Igralište ŠRC Marijan Šuto Mrma. Gledatelja: 300. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Pomoćnici: Matej Pavić (Split) i Matko Palada (Trogir). Strijelci: 1:0 Ćapin (35′), 1:1 Brlić (52′). Žuti kartoni: -. Crveni: -.
CROATIA: Vugdelija, Šalinović, Koštić, Ćapin (od 83′ Bitanga), M. Šabić, I. Šabić, Šaravanja, Begić, Jurić (od 66′ Karoglan), Gudelj (od 83′ Vuković), Todorić. Trener: Mislav Karoglan
ZADAR: K. Jurjević, Šimurina, Tokić, Blažević, Pantalon, Anić (od 77′ Terkeš), Pedišić, Bubnjar (od 75′ Smokrović), Viduka, J. Jurjević, Brlić (od 85′ Colić). Trener: Ivan Pudar