Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Filipjakovu i ove godine djevojke odjenule cvijeće

01.05.2017. 22:00
U Filipjakovu i ove godine djevojke odjenule cvijeće


Sastavni dio Festivala cvijeća Zadarske županije postala je i modna revija koja se tijekom godina gradila od ideje dizajnera do zadnje latice


U sklopu 17. festivala cvijeća Zadarske županije u Sv. Filipu i Jakovu održala se modna revija Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zadra i revija Cvjetni Zagreb, etno dizajnerice Mine Petre.
– Sastavni dio Festivala cvijeća Zadarske županije postala je i modna revija koja se tijekom godina gradila od ideje dizajnera do zadnje latice, kako bi se prezentirala ljepota cvijeća i ljepota odijevanja, kazala je Klara Eškinja Glavan, direktorica filipjanske Turističke zajednice.
Cvijeće je uvijek efektno, podiže raspoloženje i daje poseban romantični pečat svakom komadu odjeće. Tu ideju prepoznali su sudionici i posjetitelji koji u atmosferi cvijeća, od 2005. godine uživaju u modnoj reviji kao sastavnom dijelu Festivala. U početku je održana modna revija biogradske dizajnerice Stelle koju su nosile domaće djevojke i gospođe, a nakon toga su održavane modne revije u organizaciji škole cvjetnog dizajna Flores iz Zagreba s kreacijama modnih kuća In moda i Linea Exclusive koje je uz manekenke nosila i glumica Marijana Mikulić. Originalnu modnu reviju haljina od prirodnog cvijeća i pruća priredila je vlasnica poznate dubrovačke cvjećarnice Kike, Kristina Skvrce.
Kolekcijom unikatnog nakita s cvjetnim motivima predstavila se varaždinska dizajnerica Sabina Sokač.
 Modnu reviju kaštelanske modne inovatorice Mirjane Ojdenić nosile su Marijana Kužina Lešina (miss Universe Hrvatske 1999.), Maja Cvjetković (miss Hrvatske 2005.) i Klara Eškinja Glavan.
Spoj tradicijskog i suvremenog prezentirala je kreatorica Mirna Lombarović Levaković iz Vinkovaca čije su etno kreacije u bezvremenskoj ljepoti spojile izvornost i suvremenost.
Cvjećarnica Mozaik iz Osijeka, pod voditeljskom palicom Suzane Lonjak, pripremila je na 13. Festivalu “Cvjetne odjevne kombinacije”, a jednu od kombinacija nosila je zadarska glumica Doris Pinčić.