Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Izbor propao zbog “nedostatka u tekstu natječaja”

Autor: Ante Rogić

01.06.2010. 22:00
Izbor propao zbog “nedostatka u tekstu natječaja”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Upravno vijeće je jednoglasno donijelo odluku o poništenju zbog nedostatka u tekstu natječaja. Treba unijeti neke zakonske stavke kako bi natječaj bio u potpunosti u skladu sa zakonom, kazao je Uglešić
Upravno vijeće Arheološkog muzeja Zadar, pod predsjedanjem dr. sc. Ante Uglešića, donijelo je jučer jednoglasnu odluku o poništenju natječaja za izbor ravnatelja te ustanove. Natječaj je tako, nakon prošlogodišnjeg neuspjeha, još jednom poništen, a i ovaj put je riječ o nedostacima u tekstu natječaja.
– Upravno vijeće je jednoglasno donijelo odluku o poništenju zbog nedostatka u tekstu natječaja. Treba unijeti neke zakonske stavke kako bi natječaj bio u potpunosti u skladu sa zakonom, kazao nam je Uglešić napomenuvši kako nije riječ samo o Zakonu o muzejima, već općenito. Istodobno, Upravno vijeće je donijelo odluku o raspisivanju novog natječaja. Doznajemo, pak, kako se o pristigle tri kandidature uopće nije raspravljalo.
Trakavica oko novog ravnatelja Arheološkog muzeja u Zadru se, dakle, nastavlja. Podsjetimo, prvi natječaj je, također, poništen zbog teksta natječaja, odnosno krivo unesenih izmjena Zakona o muzejima koje određuje uvjete za ravnatelja. Na taj natječaj javili su se dr. sc. Dražen Maršić i dr. sc. Smiljan Gluščević, a na ovog je uz njh svoju prijavu poslala i Kornelija Appio Giunio. No, do prijava se uopće nije stiglo. A Upravno vijeće, koje samo predlaže novog ravnatelja, jer je u konačnici ministar kulture onaj koji ga imenuje, u svemu ne snosi preveliku krivicu. Ono samo raspisuje natječaj i predlaže ravnatelja, dok je Arheološki muzej zadužen za tekst natječaja. Budući da muzej nema pravnu službu pitanje je dokle će se nastaviti cijela priča. S druge strane, svaki natječaj treba i platiti, a budući da se nalazimo u vremenu recesije ni to nije nevažna stvar.
Tko je pisao tekst natječaja jučer nismo uspjeli doznati. Dr. sc. Smiljan Gluščević nije htio komentirati poništenje natječaja budući da ništa službeno još uvijek nije znao.