Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Odgovornim radom do prvostupničkih svjedodžbi

Autor: Ante Rogić

01.06.2010. 22:00
Odgovornim radom do prvostupničkih svjedodžbi

Foto: Vedran SITNICA



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana svečana promocija prvostupnika Odjela za povijest umjetnosti. Riječ je o drugoj generaciji prvostupnika, odnosno prvostupnica odjela. Pozdravnu riječ uputio je pročelnik Odjela dr. sc. Emilj Hilje, poručivši promoventicama kako su, ne samo stekli diplome, već postali sve ono što “mi želimo da vi kao studenti postanete”. Napomenuo je kako diploma prvostupnika kod nas još uvijek nije zaživjela, a mišljenja je kako je razlog tomu što se još uvijek ne zna što ona znači.
– I vi i mi znamo da iza tih diploma stoji ozbiljan rad i da se ne dobijaju olako. Želim vam i da vam ovaj trenutak bude točka studija koje ćete se rado sjećati, poručio je Hilje. Prvostupnice je pozdravio i promotor dr. sc. Pavuša Vežić.
– Prije nego vam čestitam želim čestitati i vašim roditeljima, jer je njihova vrlo velika zasluga što ste prvostupnici. Teška su vremena, nije lako djecu slati na studij, posebno u drugi grad. Čestitam i vašim učiteljima, smatram da imate dobar program. Naposljetku čestitam i vama, jer da niste tako odgovorni i predani ne bi bilo ni ovoga. Želim da vam povijset umjetnosti bude što je bila i nama, vašim učiteljima, poručio je dr. sc. Pavuša Vežić. Također je istaknuo kako studirati u Zadru, odnosno šetati ovim gradom, sve ono što on pruža, je jedna enciklopedija.
Svjedodžbe i dopunske isprave o studiju primili su: Ena Čobanov, Una Bosanac, Ivana Dundović, Luca Jović, Iva Kožnjak, Đurđina Lakošeljec, Dina Missoni, Anselma Nižić, Vedrana Pavić i Milena Tabula.