Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nikol Buterin s Adelinom pjesmom osvojila Benjafest

01.06.2012. 22:00
Nikol Buterin s Adelinom pjesmom osvojila Benjafest


Treće mjesto na 21. Benjafestu osvojio je Mateo Štimac s pjesmom “Ko nam brani”, a drugo mjesto pripalo je Klari Martinović koja je nastupila s pjesmom “Hej”. Najbolja je bila učenica osmog razreda Nikol Buterin koja je izvela pjesmu “Someone like you”


21. Benjafest pokazao je kako svake godine ova manifestacija postaje sve bolja, veća i posjećenija.
Već 21 godinu učenici Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje pravi su rasadnik pjevačkih i plesnih talenata, a pod vodstvom profesorice Jagode Gutić koja je i ove godine bila zadužena za selekciju na pozornici se u četvrtak navečer, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, izmijenilo 15 učenika i učenica s plesnim i glazbenim točkama uz nastupe velikog i malog zbora škole te ritmičkih grupa.
Benjafest je iz prvog reda pratio i ravnatelj škole Marko Marin, a mlade zadarske nade došao je podržati i pročelnik gradskog Odjela za školstvo Joso Nekić.
Kazalištem su i ove godine odjekivali strani i domaći hitovi poput “Moj mali je opasan”, “Sole mio”, “No one”, “Nadalina”, “Zovu nas ulice”, “I’ll survive”… Dolazak nekih profesora na pozornicu iznenadio je i oduševio učenike koji su ih nagradili velikim pljeskom.
Treće mjesto na 21. Benjafestu osvojio je učenik petog razreda Mateo Štimac s pjesmom “Ko nam brani”, a drugo mjesto pripalo je Klari Martinović, učenici sedmog razreda, koja je nastupila s pjesmom “Hej”. Najbolja je bila učenica osmog razreda Nikol Buterin koja je izvela zahtjevnu pjesmu engleske pjevačice Adele “Someone like you” i svojom izvedbom zasluženo osvojila prvo mjesto.
Ne sumnjamo da će Nikol, ako bude željela, jednog dana biti uspješna mlada pjevačica, kao i mnogi koji su počeli s Benjafestom, a mi ćemo i iduće godine uživati u 22. izdanju ovog festivala.