Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Traže se najbolja knjiga i priča zavičajne tematike

01.06.2012. 22:00
Traže se najbolja knjiga i priča zavičajne tematike


U tijeku je natječaj za književnu nagradu “Fran Galović” koja se svake godine dodjeljuje hrvatskim piscima u sklopu manifestacije “Galovićeva jesen”. Kroz devetnaest godina postojanja ova manifestacija izrasla je u prepoznatljiv kulturni događaj diljem Hrvatske, a uz prisjećanje na hrvatskog književnika Frana Galovića promovira književnost putem niza događanja među kojima je najvažniji dodjela nagrade za roman. Dobitnici nagrade “Fran Galović” su i priznati hrvatski književnici Daša Drndić, Ludwig Bauer te Ivana Šojat Kuči.
Natječaj raspisuju Grad Koprivnica te Društvo hrvatskih književnika Podravsko-prigorski ogranak, a nagrada se dodjeljuje za najbolju knjigu zavičajne tematike, bez obzira na žanr, pisanu hrvatskim jezikom na bilo kojem od tri hrvatska narječja te za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu identiteta, pisanu jednim od narječja hrvatskog jezika.
Nagrada za najbolju knjigu zavičajne tematike sastoji se od diplome i novčanog iznosa, a natjecati se mogu nakladnici ili pojedinci s prvim izdanjem knjiga koje su objavljene u vremenu od lipnja 2011. do kraja lipnja 2012. Tri primjerka knjige treba poslati na adresu GRAD KOPRIVNICA, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1/I, 48000 Koprivnica – s naznakom: za Nagradu “Fran Galović”.
Za najbolju neobjavljenu kratku priču dodjeljuju se tri nagrade, a sastoje se od diplome i novčanog iznosa. Neobjavljenom pričom smatra se ona koja još ni na koji način nije dana na uvid javnosti, putem tiskanih ili elektroničkih medija, uključujići internet. Priča može biti duga do tri (3) kartice teksta, a pod šifrom je treba poslati do kraja lipnja 2012. na email adresu [email protected] te on treba sadržavati priču, šifru, puno ime i prezime, telefon i adresu autora.
Nagrade će autorima biti uručene na svečanosti zatvaranja Festivala književnosti 19. Galovićeve jeseni u Koprivnici krajem listopada.