Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kalmeta: Građani su prepoznali naš dosadašnji rad i program

Autor: Velimir Brkić

01.06.2013. 22:00
Kalmeta: Građani su prepoznali naš dosadašnji rad i  program

Foto: Zvonko KUCELIN



Imamo apsulutnu većinu u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, gradonačelnika i župana. Građane nikad nećemo nikad iznevjeriti, Zadar i Zadarska županija ide dalje i nikad neće stati, naglasio je Kalmeta
Veliko slavlje u stožeru HDZ-a u Medilićevoj ulici na zadarskom Poluotoku, usprkos gubitka nekoliko općina. Novi-stari župan Zadarske županije je Stipe Zrilić, dok se Božidar Kalmeta nakon desetak  godina slavodobitno vratio u gradonačelnikovu fotelju Grada Zadra.
– Hvala svima koji su izašli i koji su mi dali glas. Sa sigurnošću mogu  reći da ćemo se beskompromisno boriti za interese grada  i županije, rekao je Kalmeta.
Pritom je zahvalio i svom timu koji je “odradio lavovski dio posla”.  Zahvalio je i koalicijskim partnerima
– Građani su prepoznali naš dosadašnji rad i naš program za sljedeće  razdoblje.  Imamo apsulutnu većinu u Gradskom vijeću i Županijskoj  skupštini, gradonačelnika i župana. Građane nikad nećemo nikad iznevjeriti, Zadar i Zadarska županija ide dalje i nikad neće stati, naglasio je.
Za čelnika Zadarske županije su se natjecali Stipe Zrilić, kojem je tek  58 glasova nedostajalo za pobjedu u prvom krugu, i Renata Sabljar- Dračevac koja je osvojila gotovo 20 tisuća glasova manje od svog protukandidata.
– Građani su mi dali povjerenje, što je velika obaveza prema svim  žiteljima županije. Prvi korak je ulazak u EU. Moramo raditi aktivnije da  Hrvatski čovjek živi bolje. Moramo svi skupa biti aktivni i organizirani  kako bi ostvarili rast novih zapošljavanja, kazao je Stipe Zrilić.
Od 28 općina u Zadarskoj županiji, 18 je općina načelnika dobilo u prvom krugu. Od toga je 14 HDZ-ovih načelnika, tri načelnika ima HSS, a  jedan je nezavisni.
 U Polači su se dugo brojili glasova, Viktor Prtenjača (HDZ) je u prednosti u odnosu na nezavisnog Josipa Kulaša. Sporan je jedan listić i za  načelnika i za župana, pa bi se izbori mogli ponoviti.
Komentirajući poraz dosadašnje načelnice Kukljice Gorane Poropat  (HDZ), Kalmeta je rekao da je i Marin Boško član HDZ-a.