Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Članovi PD Paklenice imaju novu tradiciju

01.06.2017. 22:00
Članovi PD Paklenice imaju novu tradiciju


Članovi Planinarskog društva Paklenica organizirali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo 14 njihovih članova. Akciju je inicirao i organizirao Ante Pešić, član PD Paklenica i redoviti darivatelj krvi, što mu nije bilo teško budući da je ideja i želja za ovim humanim činom među članovima postojala već duže vrijeme.
Od ukupno 14 članova koji su se odazvali akciji darivanja na Odjelu za transfuziju u Općoj bolnici Zadar, osam njih je to bilo prvo darivanje, dok ih je četvero pozvano da dođu u drugom terminu.
– Ovo je prva organizirana akcija darivanja krvi PD Paklenica, ali već smo s Crvenim križem dogovorili daljnju suradnju na način da ćemo ubuduće, svakih četiri mjeseca, pozivati naše članove da se odazovu ili u slučaju potrebe i ranije, kaže Domagoj Diklić, predsjednik Društva, ističući kako je članovima planinarskog društva želja da akcija postane tradicija, a radi se o oko 600 članova.
Članovi koji su se odazvali su: Miljenko Šundov, Karlo Frka, Anđela Morić, Lana Volarević, Iva Martinović, Domagoj Diklić, Julije Žigo, Marko Erlić, Miroslav Gulan, Maja Trusić, Nikola Bodražić, Nina Escmebach, Ines Bešić i Ivan Kovač.