Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škabrnja, Galovac i Zemunik osnivaju Turističku zajednicu Ravni kotari

01.06.2017. 22:00
Škabrnja, Galovac i Zemunik osnivaju Turističku zajednicu Ravni kotari


Ravnokotarske općine Škabrnja, Galovac i Zemunik pokrenule su postupak osnivanja Turističke zajednice Ravni kotari, s ciljem kvalitetnijeg razvoja ruralnog turizma kao nove mogućnosti ovog kraja.
– Održali smo već nekoliko radnih sastanaka na kojima je između ostalog i dogovoreno da sjedište turističke zajednice bude u Škabrnji, kazao je načelnik Nediljko Bubnjar.
Hrvatska nije samo “sunce i more”, samo na području Škabrnje moguće je ostvariti cjelokupnu ponudu seoskog, memorijalnog i sportskog turizma, domaćih proizvoda, ugostiteljske ponude, OPG-a, kulturne i prirodne baštine te cikloturizma.
– Želja nam je pokazati da u Hrvatskoj postoje neotkrivene ljepote koje pružaju obilje bogatstva proizvoda i usluga koje daju mogućnost povećanja turističke sezone na sva četiri godišnja doba. Imamo podršku Zadarske županije, ali i Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koji kroz programe nepovratnih potpora potiču projekte s ruralnog područja, čime jača razvoj turistički nerazvijenih područja, naglasio je Bubnjar.
Među najbitnijim ciljevima Programa ruralnog razvoja RH je demografska obnova ruralnih područja. Ravnokotarci su uvjereni da će mjerama poput ovih potaknuti razvoj općina Škabrnje, Galovca i Zemunika, te zaustaviti odlazak mladih u Njemačku, Irsku, Austriju.