Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Laura Dundović u borbi za titulu Miss Universe

Autor: Z L

01.07.2008. 22:00
Laura Dundović u borbi za titulu Miss Universe

Foto: AP



Pripreme za finale najpoznatijeg svjetskog izbora ljepote Miss Universe u punom su jeku. Ove godine na ovom prestižnom natjecanju sudjeluju čak dvije Hrvatice – Slavonka Snježana Lončarević koja predstavlja Hrvatsku i Laura Dundović, predstavnica Australije hrvatskog podrijetla koja posljednjih dana plijeni pažnju svjetskih medija.
Dvadesetjednogodišnja Laura Dundović, dijete druge generacije Hrvata u Australiji, podrijetlom je s Ugljana. Njezin otac Dragan rođen je na Ugljanu odakle je emigrirao u Australiju.
Laura, studentica psihologije, prva je Hrvatica koja je osvojila naslov Miss Universe Australia.
U Vijetnamu se trenutačno nalazi 80 ljepotica gdje će 14. srpnja biti održana velika završnica natjecanja. Finale glamuroznog izbora, pedeset i sedmog po redu, koji će se prenositi u više od 170 zemalja, ove će godine voditi svestrana američka televizijska ikona Jerry Springer te bivša “spajsica”, sada glumica i dizajnerica Mel B.
– Uzbuđena sam što ću biti suvoditeljica izbora. Vjerujem da raznovrsnost i predanost koje donosi natjecanje inspiriraju mlade žene širom svijeta, kazala je Melanie Brown.
Potencijalnim pobjednicama ovih se dana pridružila još jedna ljepotica – aktualna Miss svijeta Zhang Zi Lin. Simpatična Kineskinja, koja će tijekom boravka u Vijetnamu biti angažirana u mnogim humanitarnim akcijama, djevojkama koje sudjeluju u izboru Miss Universe poručila je da budu ono što jesu. Kojoj će od njih najviše pomoći njezin savjet, saznat ćemo za nešto manje od dva tjedna kada će biti proglašena nasljednica Japanke Riyo Mori.
 
Kruna Miss Universe vrijedna 120 tisuća dolara
Dok je posljednjih pet godina pobjednicu krasila kruna za čiji je dizajn bio zadužen službeni sponzor nakita Mikimoto, slavljenica na ovogodišnjem izboru Miss Universe bit će okrunjena novom tijarom vrijednom 120 tisuća dolara i izrađenom posebno za ovu prigodu. “Vijetnamska kruna”, čiji dijelovi simboliziraju Vijetnam, zemlje sudionica natjecanja, nadu, jedinstvo i štošta drugo, izrađena je od 18-karatnog bijelog i žutog zlata te više od 550 bijelih dijamanata, kristala i drugog dragog kamenja. Unikatnu će krunu iduće godine ponovo zamijeniti Mikimotova tijara.