Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na četiri otoka sedam učenika!

Autor: Elza Radulić-Toman

01.07.2008. 22:00
Na četiri otoka sedam učenika!


Olib će u novoj školskoj godini biti još jedan zadarski otok sa samo jednim učenikom u cijeloj školi. Taj je primat, sjećamo se, dugo držala Premuda, koja još i danas u cijeloj školi ima jednoga, istoga učenika, Armanda Smirčića
Najmanja škola u Hrvatskoj, “Zadarski otoci” i dalje ostaje najmanja. Na pet otoka zajedno za iduću školsku godinu u sve razrede osnovne škole upisano je ukupno 29 učenika. Toliko ih je bilo i prošle godine, ali je raspored po otocima bio malo drugačiji. Naime, na Velom Ižu, gdje je najveća škola, prošle školske godine nije bilo niti jednoga prvašića, dok su ove godine upisana čak četiri. No, iz te škole su na kraju ove godine izišla i tri osmaša, pa će tako veloiška škola ove godine ipak biti u plusu za jednoga učenika. Ukupno će ih u svim razredima biti 22, a lani je tamo bio 21 učenik.
Na ostala četiri otoka bit će sve skupa sedam učenika! Na Olibu su prošle godine bila dva učenika, a jedan od njih je bio učenik osmoga razreda i otišao je u Zadar u srednju školu. Dakle, Olib će u novoj školskoj godini biti još jedan zadarski otok sa samo jednim učenikom u cijeloj školi. Taj je primat, sjećamo se, dugo držala Premuda, koja još i danas u cijeloj školi ima jednoga, istoga učenika, Armanda Smirčića. Od zadarskih gradskih otoka, koji čine školu “Zadarski otoci”, još preostaje Silba, koja će i ove godine imati tri učenika te Molat, čiju školu pohađaju dvije sestrice obitelji Gaši.
Nastava u novoj školskoj godini počet će 1. rujna.