Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pritvoren zlostavljač s benkovačkog područja

Autor: Minja Gugić

01.07.2008. 22:00
Pritvoren zlostavljač s benkovačkog područja


Otac u dobi od 36 godina iznio je obranu pred istražnim sucem u nazočnosti branitelja. Sudac Boris Babić donio je rješenje o provedbi daljnje istrage te ga pritvorio zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela
Otac u dobi od 36 godina koji je bludničio i silovao svoju maloljetnu 16-godišnju kćer, kako se i očekivalo, jučer oko podne priveden je uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću.
Kako smo saznali, muškarac osumnjičen za monstruozna kaznena djela na štetu svoje vlastite kćeri iznosio je obranu pred istražnim sucem gotovo dva sata u prisustvu branitelja.
Nakon saslušanja istražni sudac Babić donio je rješenje o provedbi daljnje istrage i pritvorio ga na mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.
Podsjećamo, riječ je o obitelji iz jednog sela s benkovačkog područja. Nakon što ga je najvjerojatnije policiji prijavila supruga i majka djevojčice, muškarac je uhićen u ponedjeljak i priveden u policijsku postaju na krim obradu koja je trajala od ponedjeljka navečer.
S obzirom na to da je riječ o maloljetnoj djevojčici čiji identitet prema zakonu mora biti zaštićen, ni jučer se nisu mogle dobiti nikakve detaljnije informacije o ovom najnovijem slučaju pedofilije i rodoskvrnuća na zadarskom području.
Otvorivši istragu nad 36-godišnjakom, istražni sudac je, među ostalim, zatražio njegovo psihijatrijsko vještačenje, ali će zasigurno vještačenju stručnjaka, odnosno vještaka medicinske, ali i psihijatrijske te psihologijske struke biti podvrgnuta i djevojčica.
Neslužbeno smo saznali kako je riječ o disfunkcionalnoj obitelji o kojoj se priča kako su i otac i mati skloni alkoholu, težeg socijalnog statusa, a osim 16-godišnje kćeri navodno imaju još dvoje zajedničke djece. Otac je seksualno zlostavljao kćer u više navrata posljednjih godinu dana.