Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Paravinja odbio poligraf, Antoniji još ni traga

01.07.2011. 22:00
Paravinja odbio poligraf,  Antoniji još ni traga


Dragan Paravinja (43), vozač tegljača  i serijski silovatelj koji se sumnjiči za ubojstvo maloljetne  Antonije Bilić iz Drniša, uskoro bi se mogao naći iza rešetaka  šibenskog Istražnog centra. Vijesti su to koje stižu iz susjedne  BiH nakon što je tamošnje tužiteljstvo jučer konačno zaprimilo  zahtijev Ministarstva pravosuđa RH za izručenjem osumnjičenog ubojice i silovatelja Hrvatskoj. Temeljem tog zahtjeva  tamošnje je tužiteljstvo jučer izdalo zahtjev za određivanjem  ekstradicijskog zatvora za Paravinju koji je nakon petodnevnog  pritvora u samici jučer poslijepodne premješten u ćeliju među  ostale zatvorenike. Neslužbeno doznajemo kako su se na taj  postupak jučer u zatvoru Kula odlučili zbog straha da bi  Paravinja mogao presuditi sebi prije nego otkrije kakva je  sudbina zadesila maloljetnu Drnišanku kobnog dana.
Paravinju su jučer u ćeliji sarajevskog zatvora ponovno ispitali  hrvatski istražitelji, no kako doznajemo, iako je s njima  surađivao te bio vrlo komunikativan, ipak nije otkrio ništa novo  što bi pomoglo u pronalasku tijela Antonije Bilić za koju je  priznao da ju je zadavio i bacio u rijeku Krku kod slapa Brljan.  Kako je Paravinja nakon uhićenja nekoliko puta mijenjao svoj  iskaz, a višednevna potraga za Antonijom ne daje nikakve  rezultate, hrvatski su mu istražitelji jučer poredočili cijeli niz  fotografija terena uz koje je 7. lipnja tegljačem za koji je  utvrđeno da je vozio maloljetnu Drnišanku prolazio te ga  zamolili da se podvrgne poligrafu. Međutim, on je to izričito  odbio, a kako ga nitko na to ne može natjerati, sumnja u njegovo  “priznanje” dodatno je povećana. Potkrjepljuju je i rezultati  potrage u petak koja se vodila na tri različite lokacije, a na  kojima nije nađeno apsolutno ništa što bi pomoglo u razrješenju  sve misterioznijeg nestanka maloljetne Drnišanke.
– Današnjom pretragom korita Krke od hidrocentrale Miljacke prema Roškom slapu, akumulacijskog jezera Štikada kod  Gračaca, jezera u Svetom Roku te područja uz cestu od Prezida  do Gračaca, nije pronađeno tijelo nestale Antonije Bilić,  izvijestila je jučer šibensko-kninska Policijska uprava nakon  okončanja potrage koja je obustavljena u 16.30 sati. O nastavku  pretrage te o novim spoznajama, navode priopćenjem iz  šibenske policije, javnost će biti pravodobno obaviještena.
 


Odluku o Paravinjinu izručenju donijet će Sud BiH


U slučaju Dragana Paravinje 4. srpnja očekuje se zakazivanje  glavne rasprave zbog pokušaja silovanja na Osnovnom sudu u  Sokocu, rekla je Marina Bakić, glasnogovornica Ministarstva pravde  BiH, napominjući kako se paralelno s tim očekuje i odluka suda BiH  o ekstradicijskom zahtjevu te istodobno i zahtjev Srbije za njegovim  izručenjem temeljem raspisane tjeralice u toj zemlji.
Odluka o tome kome će serijskog silovatelja osumnjičenog u  Hrvatskoj za ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja mlade  Omišanke pravosuđe BiH izručiti, bit će, kaže Bakićeva, donesena  temeljem precizno utvrđenih kriterija, među kojima je najvažniji onaj  o težini počinjenih kaznenih djela.