Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Benediktinskom samostanu cijelo ljeto odobreni radovi

01.07.2012. 22:00
Benediktinskom samostanu cijelo ljeto  odobreni radovi


Odobrenje za gradnju nisu dobili Lignum d.o.o. za radove na stambeno-poslovnom objektu Draženica u Zadru i Morkon d.o.o, za radove na stambenom objektu na Velom Ižu
Grad Zadar je  proteklih dana izdao posebne  dozvole za obavljanje  građevinskih radova tijekom  turističke sezone. Kao što je  poznato, graditeljska aktivnost u Zadru prestaje 1.  srpnja, a do 1. rujna radovi se  ne smiju izvoditi na području  mjesnih odbora Poluotok,  Petrčane, Kožino, Diklo,  Puntamika, Brodarica, Arbanasi, Silba, Premuda, Olib,  Ist, Molat, Brgulje, Zapuntel,  Rava Mala, Rava Vela, Iž Mali, Iž Veli te Porovac.
Prema  odluci Gradskog vijeća iz  2005. pod građevinskim radovima, koji se zabranjuju,  smatraju se svi zemljani iskopi, rušenja, zidanje odnosno izrada konstruktivnih dijelova građevine, betoniranje, vanjsko žbukanje i izrada  krova – sve neovisno o načinu  gradnje te unutarnji  građevinski radovi – izrada  podloga i pregrada, žbukanje  i slični radovi koji se izvode  uz upotrebu građevinskih  strojeva te obrtnički radovi  na izradi električnih i vodovodnih instalacija.
Iznimno  od propisanog, mogu se izvoditi neki interventni radovi.
Odobrenja za građenje  odobrava Upravni odjel za  gospodarstvo, a ove godine  dozvole su dobili: Adriana  projekt d.o.o., radovi na objektu br. 5 u zoni obuhvata  DPU-a „Maraska park” u  razdoblju od 1. do 20. srpnja  2012. Graditi može i Srđan  Baranić u uvali Jaz na Molatu  i to od 2. do 7. srpnja 2012.  Graditeljski obrt Ključ u ruke  D@A, od 1. srpnja do 1. rujna  2012. izvodit će radove na  izgradnji malonogometnog  igrališta na Velom Ižu.
Panorama projekt d.o.o. dobila  je dozvolu za radove na stambenom objektu u Punti Radmana na k.č. 2632/2 k.o. Petrčane za razdoblje od 1. do 6.  srpnja 2012. Glazbena škola  Sv. Benedikta i Benediktinski  samostan Sv. Marije, obavljaju unutarnje radove na adaptaciji stubišta i ugradnji lifta  za invalide u Ulici Madijevaca 8. u Zadru u razdoblju  od 1. srpnja do 1. rujna 2012.,  a DM-drogerija markt d.o.o.  mijenja stolariju u razdoblju  od 1. do 10. srpnja 2012.  Odobrenje za gradnju nisu  dobili Lignum d.o.o. za radove na stambeno-poslovnom objektu Draženica u Zadru i Morkon d.o.o, za radove  na stambenom objektu na  č.z. 7182 k.o. Veli Iž.
Na drugu stranu, u nadležnosti Upravnog odjela za  komunalne djelatnosti su  dozvole za radove na javnim  površinama koje ove godine  nije dobila Elektra za čak 7  zahtjeva. Oni se odnose na  radove u ulicama: 159. brigade, Ive Mašine, Grge Novaka, Alberta Hallera, Marijane Radev, Jakova Šubića  od Cezana i za radove na  ulicama u Crnom. Zbog nezavidne situacije s vodoopskrbom Upravni odjel za komunalne djelatnosti odobrio  je samo zahtjev Vodovoda za  izvođenju radova zbog spajanja cjevovoda i poboljšanja  vodoopskrbe visokih zona u  Zadru. Odjelu se obratio i  „EVN” Croatia Plin d.o.o. koji je uputio 2 zahtjeva za radove na plinofikaciji u ulicama Ive Mašine i Jakova  Šubića od Cezana u Zadru