Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prevrnuli plinsko kuhalo i zapalili brod

Autor: Suzana Bandić

01.07.2013. 22:00
Prevrnuli plinsko kuhalo i zapalili brod


Svega sedamdesetak metara od obale jučer  poslijepodne je na jedrilici zadarskih registracija buknuo požar koji je kod zapovjednika i dva člana posade izazvao svim opravdanu paniku.
Na jedrilici se, naime, u trenutku izbijanja vatre nalazilo nekoliko kanti s gorivom, ali i tri plinske boce zbog čega je prijetila opasnost od eksplozije. No zahvaljujući brzoj reakciji članova posade i vatrogasaca Javne postrojbe Zadar, najgore je spriječeno.
– U 15.20 sati zaprimljena je dojava da gori jedrilica kod mjesta Ugljan, sedamdesetak metara od obale. Na terenu su vatrogasci s dislokacije u Kukljici, a velikim županijskim vatrogasnim brodom požar gasi pet djelatnika JVP Zadar – prva je informacija koje se jučer poslijepodne mogla dobiti u županijskom VOC-u. Na teren su radi očevida izišli i djelatnici Lučke kapetanije Zadar, no njima je posao bio otežan zbog toga što je kobilica na jedrilici zapela za hrid pa se tegljenje na obalu zakompliciralo i odužilo.
– Na osammetarskoj jedrilici udaljenoj stotinjak metara zračne linije od mjesne lučice u Ugljanu u vlasništvu hrvatskog državljanina M. J. (71), jučer poslijepodne izbio je požar. Djelatnici Lučke kapetanije Zadar utvrdili su kako je do izbijanja požara na plovilu došlo uslijed nepažnje i nepravilnog rukovanja plinskim kuhalom koje se prevrnulo i palo na pod plastične jedrilice – izvijestila je Josipa Perica Kojundžić iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Perica Kojundžić naglasila je kako je na brodici nastala velika materijalna šteta, no da onečišćenja mora nije bilo, kao niti ozlijeđenih osoba.