Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadovoljni izlagači i organizatori

Autor: Ivan Stagličić

01.08.2009. 22:00
Zadovoljni izlagači i organizatori


Trinaesti sajam zdrave hrane i tradicionalnih proizvoda “Dani Sunca” koji se ove godine održavao pod geslom “Zdravo je zabavno” okončan je sinoć u ulici Borelli u Zadru. Na sajmu je nastupilo dvanaest izlagača iz pet hrvatskih županija s bogatom ponudom autohtonih prehrambenih proizvoda, prvenstveno od meda, voća i povrća, zatim sira te voćnih napitaka, likera i rakija, kozmetičkih i drugih proizvoda od lavande i lavandina ulja pa sve do domaće proizvodnje hrvatske obuće iz Kloštar Ivanića.
Zadnja dva dana sajmu se pridružio i Željko Mavrović sa svojom tvrtkom Eko Mavrović te sajmenu ponudu obogatio i s nizom slavonskih tradicionalnih mesnih proizvoda pripremanih po starim recepturama i iz ekološkog uzgoja.
Dane Sunca koje već tradicionalno organizira udruga EKO Zadar pratilo je nekoliko dodatnih manifestacija, od koncerta zadarskog trija s programom skladbi iz engleske renesanse i baroka preko dvaju predavanja. Prvo je održao Igor Drandić, predsjednik udruge Eia iz Bala gdje se provodi projekt ekološkog imanja s posebnim tipom energetski neovisnih eko kuća. Luka Rocco, predsjednik udruge “Greeenergo” govorio je o potrebi promjene načina razmišljanja kao osnovnom preduvjetu za svaku buduću ekologiju.
Sajam je plijenio pozornost kako turista, tako i Zadrana, a sudeći po izjavama prodavača i oni su bili zadovoljni.
– Sajam Dani Sunca pobudio je velik interes građana, a naši su izlagači jako zadovoljni. Program je bio upotpunjen s predavanjima i mi smo u potpunosti zadovoljni, kazala je predsjednica udruge EKO Zadar, Atana Grbić.