Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Incidenti “začinjeni” alkoholom na Rivi, ispred “Foruma” i kafića Shine

01.08.2010. 22:00
Incidenti “začinjeni” alkoholom na Rivi, ispred “Foruma” i kafića Shine


Zbog narušavanja javnog reda i mira zadarska je policija u noći sa subote na nedjelju u samom centru grada intervenirala tri puta.
Nešto iza ponoći policajce su zvali stanari zgrada u ulici Mihovila Pavlinovića kojima je miran san narušavala preglasna glazba iz kafića “Shine”. Policajci su se na licu mjesta uvjerili u istinitost građanskih pritužbi pa su protiv odgovorne osobe podnijeli optužni prijedlog zbog preglasnog reproduciranja glazbe.
Na zadarskoj Rivi je bilo “veselo” sve do ranih jutarnjih sati. Zbog verbalnog i fizičkog sukoba policija je pozvana oko 3.30 sati kako bi razmirila trojicu mladića. Utvrđeno je kako je riječ o 21-godišnjem Zadraninu i dvojici Britanaca u dobi od 25 i 26 godina koji su se nakon zabave i zajedničkog pijančevanja posvađali i potukli. Dvojica Britanaca u tom su sukobu zadobila lakše ozljede, dok je 21-godišnji Zadranin, kojemu je policija izmjerila jedan promil alkohola u krvi, prošao neozlijeđeno. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Istu kaznu zaradio je i maloljetni Zadranin koji se sat vremena kasnije ispred diskoteke Forum sukobio s više nepoznatih osoba. I ovom je incidentu kumovao alkohol o čemu svjedoče i 1,63 promila koja su alkotestiranjem izmjerena maloljetnom Zadraninu.