Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marko Tolja svojim nastupom oduševio Zadrane

01.08.2010. 22:00
Marko Tolja svojim nastupom oduševio Zadrane


Marko Tolja je u Arsenalu održao veliki koncert, na kojem je osim svojih autorskih pjesama sa svog albuma predstavio i izbor iz evergreena, mjuzikla te druge obrade. Bio je to prvi nastup ovog mladog glabenika u usponu u zadarskom Arsenalu.
Marko Tolja definitivno može reći da je ovo njegova godina. Njegov drugi album “Vrijeme briše istinu” nominiran je za Porina u kategoriji za najbolji pop album, a karte za njegove koncerte rasprodaju se u rekordnom vremenu.
Dobio je glavnu mušku ulogu u mjuziklu “Za dobra stara vremena” te se osim pjevanja dokazao i u glumi. Kao gost nastupio je na Oliverovom koncertu u Londonu, a u zadnje dvije sezone sudjelovao je i u HTV-ovom showu “Zvijezde pjevaju”. Za trud i izniman glas Tolja je na police već spremio dva Porina, 2007. za najboljeg novog izvođača godine te je 2010. godine primio nagradu “Porin” u prestižnoj kategoriji najboljeg muškog vokala i vokalne izvedbe.
Publiku Tolji najviše privlači za hrvatsku scenu neobična kombinacija jazza, swinga, popa, rocka i soula. Njegov bogati repertoar donosi izvrsne i svježe obrade najvećih glazbenih legendi poput Franka Sinatre, Deana Martina, Erica Claptona, Stinga i Stevija Wondera uz naravno njegove autorske pjesme koje su brzo postale pjevni hitovi. Upravo takvog odličnog Tolju imala je priliku slušati i zadarska publika u Arsenalu. Dan poslije koncerta Tolja je sudjelovao i na Millennium jumpu skočivši s preko tisuću ljudi sa zadarske rive u kišom osvježeno more.