Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Meksiko i priča o Pepeljugi glavne teme karnevala

01.08.2010. 22:00
Meksiko i priča o Pepeljugi glavne teme karnevala


Ludom karnevalskom povorkom otvoren je 6. Ljetni karneval u Ždrelcu za domaće i njihove goste. U organizaciji članica udruge “Levanda”, Mjesnog odbora Ždrelac, Općine Pašman, Turističke zajednice Pašman te ždreških ugostitelja i mještana ovogodišnji Ljetni karnval okupio je stotinjak maski i veliki broj posjetitelja koji su se došli dobro nasmijati i zabaviti. Glavne teme karnevala bile su Meksiko i priča o Pepeljugi.
Osim Meksikanaca, Pepeljuge i ostale svite princeza, u Ždrelcu su se okupili i vampiri, nogometaši s afričkog nogometnog prvenstva, miševi Speedy Gonzales i još mnoštvo drugih maštovitih maski.
Karnevalska povorka krenula je s glavne plaže Matlovca kroz mjesto, a predvodila ju je kraljica karnevala Jagoda Barić, dok je zastavu je nosio Vito Amerikanac. Dječju povorku predvodila je Pepeljuga Antonela Šokota. Kao što im i predstoji maškare su stigle u velikom stilu bučno i veselo da bi nakon malo plesa sve maske prodefilirale pozornicom i pokazale svoje kostime za kasniji izbor najbolje maske.
Sudački stručni žiri izabran na licu mjesta imao je težak zadatak da izabere najbolje maske i podijeli bogate nagrade. U gunguli maski izabrane su najbolje. Prvo mjesto dijelile su dvije grupe. Prvu nagradu od 800,00 kuna podijelili su Meksiko i grupa njemačkih turista pod nazivom Speedy Gonzales, drugu nagradu u vrijednosti od 500,00 kuna osvojili su Vampiri s koreografijom vampirskog vjenčanja, a treću nagradu u iznosu od 300,00 kuna osvojila je Pepeljuga i njezina svita princeza. Glavnu dječju nagradu osvojila je malena leptirica koja će se počastiti pizzom u restoranu Maslina.
Zabava karnevala potrajala je do kasnih noćnih sati, a osim pjesme i plesa gosti su imali prilike sudjelovati u raznim zabavnim igrama. Bile su tu prave meksičke pinjade koje je trebalo razbiti, bogata tombola i mnoštvo štandova sa hranom i pićem. Već sada organizatori su dobrom organizacijom i zabavom osigurali siguran dolazak gostiju i iduće godine.