Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mlada i neustrašiva momčad

01.08.2010. 22:00
Mlada i  neustrašiva momčad


U našoj momčadi su sve izrazito mladi igrači koji su blizu dvadesete godine života ili su tek zagazili u treće desetljeće – kazat će trener Tarčuki
Momčad Kampo Kaštela i ove sezone u županijskoj ljetnoj ligi igra važnu ulogu u raspodjeli najboljih mjesta na kraju natjecanja. Nakon četvrtog mjesta pretprošlog ljeta i lani dolaska među osam najboljih, kad su ispali od Bokanjca u četvrtfinalu, i ove godine su napravili veliki uspjeh plasmanom u polufinale. Uspjeh je još veći ako se uzme u obzir da je ovoljetna garnitura Kampovaca bila obojana mladošću te u nedostaku vedeta od lani poput Komazeca, Grgurovića, Marčinkovića, Dvornika i Zrnića koji ove sezone u većem dijelu brane boje novooformljene momčadi Kalelarge. Po riječima trenera Martina Tarčukija cilj je bio ostvarenje trećeg mjesta u skupini preko kojeg se htjelo dočepati plasmana među osam najboljih. Taj cilj je upravo ispunjen, štoviše i premašen, jer se uspjelo pobjedom nad favoriziranom Polačom na njihovom terenu plasirati u polufinale koje će sigurno napuniti Mornaricu do posljednjeg mjesta.
– Ovog ljeta za razliku od prošlog, došlo je do promjena u momčadi, jer se jedan dio igrača koji je nosio lani klub u ovom natjecanju odlučio nastupati za Kalelargu i želja nam je bila s ovim momcima prezentirati se što bolje te pokušati dohvatiti to treće mjesto koje nam je garantiralo ulazak u četvrtfinale. Skupina je bila jaka i kvalitetna s Bokanjcem, Kalelargom i Velebitom i na kraju smo ostvarili zacrtani cilj. Uspjeli smo dva puta svladati Velebit te jednom Bokanjac što nam je osiguralo nastup protiv Polače u četvrtfinalu.
Lani ste imali puno iskusniju momčad koja nije uspjela proći dalje od četvrtfinala. Ovog ljeta se krenulo s mladim snagama i dogurali ste dalje od svih očekivanja.
– U našoj momčadi su sve izrazito mladi igrači koji su blizu dvadesete godine života ili su tek zagazili u treće desetljeće. Glavne vedete su nam Mario Pešut koji je proteklu sezonu igrao za A-1 ligaša Zabok, Mate Anđelić koji je nastupao u A-2 ligašu Jazine te Stipe Babić koji je inače član Kaštel galerije. Ostatak momčadi se također odlično nadopunjavao sa spomenutim dvojcem i u svakoj utakmici smo pokazali karakter te nismo ni u jednom dvoboju visoko poraženi. Svi se dobro poznaju, jer su to većinom igrači iz gradske četvrti po kojem klub nosi ime te smo pogotovo na Mornarici vrlo opasan i neugodan protivnik.
Vruć teren na Mornarici donosi vam prednost u odnosu na svakog gosta.
– Poznato je da ljudi u Kampo Kaštelu gaje veliku ljubav prema košarci i dolaze u velikom broju na naše utakmice. Štoviše, često su nam šesti igrač koji sudjeluje u igri i tako se stvara pritisak na gostujuću momčad. U takvom ozračju teško je ne davati maksimum, a takva atmosfera nama koji smo izrazito mlada momčad odlično pogoduje. Plasmanom u polufinale sigurno smo kupili još jednu utakmicu u kojoj će se napuniti Mornarica i to nam je sigurno jedna od najvećih satisfakcija igrajući ljetnu ligu ove sezone – zaključio je Tarčuki.
 


Kampo Kaštelo


Ivan Čupahin, Mladen Kostić, Mario Pešut, Jakov Kamber, Ivan Klanac, Donat Dobrović, Martin Tarčuki, Toni Šonja, Mate Anđelić, Ante Gospić, Damir Šimičević, Antonio Sičić, Stipe Babić, Josip Pikunić, Antonio Dellavia, Krešimir Knez, Kristijan Šamarija. Trener: Martin Tarčuki.