Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neka se ovog ljeta malo drugi vesele

30.07.2010. 22:00
Neka se ovog ljeta malo drugi vesele


Imali smo prijavljen respektibilan sastav, no velika većina njih nije mogla zbog raznih privatnih i poslovnih obaveza stizati na utakmice i bili smo osuđeni na uglavnom šest do sedam igrača u rotaciji – kazat će Škara


U Škabrnji ovog  ljeta nisu mogli uživati u  košarci na onaj način kako ih  se razmazilo proteklih sezona.  Kao što je poznato ovaj košarkaški klub iz Ravnih kotara  bio je čak četiri puta prvak  županijske čjetne lige u košarci. Ovog ljeta to je bio ipak  sanak pusti, a nedostajalo je  mnogo poznatih lica uz klupu  Škabrnjanaca kao lice Blaženke Tadić koja je uspješno  predvodila Šakbrnjance u  svim pohodima ka titulama.  Njeno mjesto zbog raznih privatnih obaveza je preuzeo  igrač Marko Škara koji je  imao nezahvalnu ulogu  vođenja momčadi koja bi jedva skupila petorku za  samenastupe. Razlozi tome su bile  poslovne obaveze mnogih  igrača koji su iz kola u kolo  otkazivali dolaske na utakmice tako da nije ni čudo što je  razigravanje u skupini za Škabrnjance završeno na najgori  mogući način sa svih šest poraza.
 – Imali smo želju i ovog ljeta  igrati bitnu ulogu u borbi za  najviša mjesta u ligi, ali nekompletnost nas je koštala toga da smo na kraju ostali bez  ijedne pobjede što se nikad  dosad nije dogodilo. Imali  smo prijavljen respektibilan  sastav, no velika većina njih  nije mogla zbog raznih privatnih i poslovnih obaveza stizati na utakmice i bili smo  osuđeni na uglavnom šest do  sedam igrača u rotaciji. Odigrali smo zbog regularnosti  sve utakmice, dapače čak smo  u svim tim utakmicama igrali  dosta dobro prve dvije četvrtine, no kasnije bi ponestajalo snage i zbog sužene  rotacije jednostavno bi nas  protivnici uspjeli nadjačati.
Prava je šteta da se niste  uspjeli sastati u punom broju,  jer u Škabrnji se uvijek posebna pažnja pridavala svojim košarkašima koji su toliko puta donijeli veselje u ovo  ravnokotarsko mjesto.
– Najviše nam je žao ljudi iz  mjesta, jer se kroz godine  stvorila velika zanimacija za  ovo natjecanje u kojem smo  puno puta pokazali da smo  najjači u županiji. Domaće  utakmice uvijek su bile veliki  događaj u mjestu u ljetnim  mjesecima, a i na gostovanja  se znalo ići sa priličnim brojem naših navijača. Svima  nam je žao što je ovako ispalo,  ali neka jednu godinu se i  drugi malo vesele. Već sljedeće sigurno ćemo se vratiti  na stare staze uspjeha, a to  znači da ćemo biti pri samom  vrhu i napadati naslov – kazat  će Škara koji nije zaboravio  unatoč ne baš nekom rezultatu ovog ljeta istaknuti pomoć općine koja je uvijek pri  ruci kad se radi o njihovim  košarkašima.
– Kao i svakog ljeta Općina  Škabrnja je bila ta koja nam je  financijski pomogla izgurati  troškove natjecanja koje  nažalost nismo opravdali na  onaj način na koji su navikli.  Razlozi su bili objektivne naravi, svi ti igrači inače su svakog ljeta izdvajali svoje vrijeme svoju Škabrnju, no ovog  ljeta je to bilo teško za izvesti –  za kraj je kazao Škara.


 ŠKABRNJA




Božo Škara, Roko Butić, Domagoj Brkić, Krešimir Ražov, Marko Škara, Jure Škara, Stipe Škara, Tomislav Baždarić, Nino Višić, Jure Milković, Božo Škara, Mate Grgeč, Roko Rogić, David Škara, Josip Škara. Trener: Marko Škara.