Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nekompletnosti stati na kraj

01.08.2010. 22:00
Nekompletnosti stati na kraj


Imali smo problem što je većina naših igrača dolazila iz pravca Zadra, Biograda i Šibenika. Nerijetko bi se događalo da ili ne bi netko od njih došao ili bi se skupljali tik pred početak utakmice što nije nimalo ulijevalo samopouzdanje po pitanju uigranosti – kaže trener Frković
Pod vodstvom trenera Vlade Frkovića četiri sezone u županijskoj ljetnoj ligi nastupa momčad Velebita iz Benkovca koja nažalost nije uspjela kao lani proći u četvrtfinale. Ipak i pored toga, entuzijazam kod Benkovčana ne jenjava što dokazuju njihove pripreme za dvoboj za deveto mjesto koji im predstoji protiv sastava Maraske parka. Kako će i sam trener Frković kazati sve je moglo biti drukčije tj. u puno svjetlijim tonovima da je momčad koja je prijavljena pred početak natjecanja uspjela odigrati ijednu utakmicu u punom broju. Ovako su se morali pokrivati s onim što su u tom trenutku imali.
– Nije bilo sreće da se uspijemo okupiti u zamišljenom broju koji smo imali u planu prije početka natjecanja. Nikola Došen nije mogao nastupiti, jer je bio članom U-20 reprezentacije Hrvatske koja je nastupala na Europskom prvenstvu. Paško Vrlika, također član Šibenika, odigrao je tek nekoliko utakmica, a slična je bila situacija s Antonijom Mišićem inače članom A-2 ligaša Voštarnice. Tako da smo bili osuđeni odmah od početka igrati s dosta oslabljenim sastavom u odnosu na onaj koji smo predvidjeli – kazat će Frković koji je pored tog problema oko skupljanja momčadi izdvojio još dva problema koji su bili nepremostiva prepreka ovosezonskim ambicijama Benkovčana.
– Pored svega toga navedenog imali smo problem što je većina naših igrača dolazila iz pravca Zadra, Biograda i Šibenika. Nerijetko bi se događalo da ili ne bi netko od njih došao ili bi se skupljali tik pred početak utakmice što nije nimalo ulijevalo samopouzdanje po pitanju uigranosti. Pored toga, u skupini s Bokanjcem, Kalelargom i Kampom Kaštelom nije bilo za očekivati da ćemo u takvim uvjetima uspjeti proći do četvrtfinala. Na kraju se pokazalo da su sve te tri momčadi iz naše skupine izborile plasman u polufinale, što dovoljno govori o “skupini smrti” u kojoj smo se nalazili.
Ostaje vam utakmica za deveto mjesto i pokušaj da se u novoj sezoni ljetne lige pokušate afirmirati u klub koji će postati opasan takmac za sve suparnike.
– Odigrat ćemo tu utakmicu za deveto mjesto, sportski do kraja i naravno pokušati sljedeće ljeto napraviti veći uspjeh. Problem nam je što pred svako ljeto moram skupljati igrače sa svih strana i teško je u takvoj situaciji držati sve pod kontrolom. U Benkovcu nema tolike baze iz koje bi se moglo odabrati dovoljno vrsnih košarkaša koji bi onda bili idealni za braniti boje Velebita. Ovo je ipak kraj u kojem je nogomet sport broj jedan, a malo je ovakvih zanesenjaka poput mene koji uporno iz godine u godinu okuplja košarkaški sastav koji bi nastupao u ovom natjecanju. Ipak pored svega zahvalio bih ovim putem Gradu Benkovcu koji nam je financijski pomagao da izguramo troškove natjecanja – za kraj je kazao Frković.
 


Velebit


Lovre Mikas, Mario Mičić, Ante Vrkić, Dino Nimac, Nikola Došen, Paško Vrlika, Damir Tepša, Marko Lepur, Ivan Jurjević, Marko Atelj, Stipe Klarica, Toni Parisaiti, Nikola Čirjak, Mirko Buterin, Filip Vrkić, Toni Barić, Lovro Reljanović. Trener: Vlado Frković.