Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vozač mopeda u životnoj opasnosti nakon nesreće kod Mehanizacije

01.08.2010. 22:00
Vozač mopeda u životnoj opasnosti nakon nesreće kod Mehanizacije


Vozač automobila u skretanju lijevo oduzeo je prednost mopedu kojim je upravljao 20-godišnjak. Od siline udarca mladić je zadobio ozljede opasne za život, dok je njegov suvozač lakše ozlijeđen
Liječnici u zadarskoj Općoj bolnici bore se za život mladog Zadranina koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći nedaleko stanice za tehnički pregled vozila u ulici Put Murvice. Mladić je upravljao mopedom zadarskih registracija kada je na njega oko 23.40 sati naletio 24-godišnjak upravljajući tehnički neispravnim osobnim vozilom, također zadarskih registracija.
Policijskim očevidom utvrđeno je da je nesreću skrivio 24-godišnjak koji je prilikom skretanja u lijevo u ulici Put Murvice 20-godišnjaku oduzeo prednost pri čemu je on od siline udarca pao na tlo i teško se ozlijedio, iako je na glavi imao zaštitnu kacigu. U trenutku nesreće na mopedu je bio i 20-godišnji putnik koji nije imao zaštitnu kacigu, no srećom, zadobio je lakše tjelesne ozljede.
Protiv 24-godišnjeg vozača osobnog automobila policija je podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće te optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom kojemu je istekla prometna dozvola.
Od početka ove godine na zadarskim je prometnicama poginulo ukupno 12 osoba, od kojih su dvojica život izgubila za upravljačem motora ili mopeda.
 


Tijekom vikenda evidentirano 35 prometnih nesreća


Zadarska policija u proteklih 48 sati evidentirala je ukupno 35 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba poginula, šest osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede od kojih je jedna opasna za život, a šestoro ih je lakše ozlijeđeno.