Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bila noć u Sukošanu

01.08.2011. 22:00
Bila noć u Sukošanu


Sukošanski članovi Torcide predvođeni svojim čelništvom, Šimom Bičićem, Nikolom Pavićem Kalićem i Marinom Pavićem Lakijem, u sklopu proslave 100. godina Hajduka organizirali su Bilu noć.
Kada se činilo da će nakon loše igre i poraza Hajduka od Zadra sve biti mlako, da neće biti prave fešte, pojavili su se oni. Ljudi koji vole Hajduk, kojima je on u krvi. Cijeli je Sukošan odjednom poludio.
– Mislio sam da neću ići nakon loše igre i poraza od Zadra. A onda mi je došlo u glavu, pa moj Hajduk slavi stoti rođendan. Nek se vidi da u sukošanskim grudima kuca bilo srce, govorio nam je jedan od navijača.
Sukošan i neizbježni tovar okićeni u hajdukove boje, navijačke pjesme, karusel, sirene… sve je to kulminiralo točno u ponoć, kada je Sukošan gorio sa sto istovremenih bengalki i veličanstvenim vatrometom sa nabiskupskog ljetnikovca Palaca u uvali Zlatna luka. Na prepunom trgu Gornja vrata gdje se održavala centralna proslava, navijačkog kolorita u čast voljenom klubu nije nedostajalo.
Atmosferu je dobrano zagrijala zadarska grupa Luna a potom je jednoiposatni koncert bez stanke odradio neponovljivi Mladen Grdović.
Torcidaši su prije svečanosti položili vijenac i zapalili svijeće kod centralnog križa na Mjesnom groblju Sukošan za sve poginule hrvatske vitezove i preminule torcidaša.