Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dužnici ostali isti, dugovanje veće!

Autor: Suzana Bandić

01.08.2013. 22:00
Dužnici ostali isti, dugovanje veće!

Foto: PIXELL



Ministarstvo financija objavilo je na svojim   službenim stranicama najnovije podatke o poreznim dugovanjima građana i tvrtki. Nakon posljednjeg ažuriranja tzv. Linićeve liste srama za Zadarsku županiju među prvih deset rangiranih u tri kategorije – pravne osobe, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost i građani, manje je promjena nego li je to bio slučaj kod posljednjeg ažuriranja podataka prije tri mjeseca.
Najveće promjene mogu se primijetiti na listi pravnih osoba gdje je s prvog mjesta brisana Regionalna veletržnica Benkovac s dugom od 17,7 milijuna kuna. Veletržnicu je, naime, zakupila tvrtka Agro Lika pa je sada na prvom mjestu tvrtka Gortan-Zadar d.o.o. za poslove u građevinarstvu s dugom od 17,3 milijuna kuna, što je za oko pola milijuna kuna više nego prije tri mjeseca. Slijedi sestrinsko poduzeće Gortan-građenje d.o.o. s dugom od 7,1 milijun kuna, dok se na trećem mjestu s dugom od 6,4 milijuna kuna našao NK Zadar.
 I nakon najnovijeg ažuriranja liste poreznih dužnika među fizičkim osobama po iznosu duga prednjači Nikica Čolak, fantomski stanovnik Benkovca, inače otac poznatog automobilističkog asa Marina, čiji je dug u srpnju prošle godine iznosio 13,96 milijuna, u listopadu 14,16, u siječnju 2013. godine 14,40, u travnju 14,6 milijuna kuna, a na dan 31. srpnja 14,85 milijuna kuna. Ni na listi fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost nije bilo značajnijih promjena. Vodeći dužnici i dalje su Vesna Herenda, obrtnica s Paga od koje Porezna uprava potražuje 3,12 milijuna kuna, Frane Mičić iz Zadra s dugom od 2,07 milijuna kuna, dok je treći dužnik Davor Buljan koji duguje državi svega šest tisuća kuna manje od Mičića.