Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sinovčić prepisao Vox na kćer

Autor: Suzana Bandić

01.08.2013. 22:00
Sinovčić prepisao Vox na kćer

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Zbog sumnje na nezakonitu izmjenu vlasničkih udjela u tvrtci VOX  d.o.o. i VOX centar, zagrebačkom USKOK-u i Ministarstvu pravosuđa podnijete su kaznene prijave protiv Rena Sinovčića, gradskog vijećnika i donedavnog vlasnika medijske kuće Vox, njegove kćeri, studentice prava Renate (22), ugostitelja Zvonimira Nižića Grofa, ali i protiv nekoliko sudskih djelatnika među kojima i predsjednice Trgovačkog suda u Zadru Ardene Bajlo.
Prijave potpisuje zagrebački odvjetnik kojeg je angažirao Marijan Miletić, Zadranin koji već nekoliko godina sa Sinovčićem vodi sudski spor težak pola milijuna eura uvećanih za pripadajuće kamate.
Po podacima u sudskom registru, Sinovčić je 11. srpnja obrisao svoje vlasništvo u Vox centru, a za koje stoji kako mu je temeljni kapital 22.447.800 kuna uplaćenih u cijelosti u stvarima: “neplodnog zemljišta ukupne površine 3.501 m2 koja u naravi predstavlja poslovnu građevinu u izgradnji, prema Elaboratu stalnog sudskog procjenitelja za nekretnine Slobodana Bogdanovića, metodom utvrđivanja tržišne cijene”. Osnivač Vox centra bila je tvrtka VOX d.o.o., što je brisano te je kao jedini osnivač isti dan upisan Dalibor Zebić.
Što se tiče VOX-a d.o.o., najprije je Nižić 17. srpnja svoj udio prepustio Sinovčiću “legaliziravši” prijenos  javnobilježničkim žigom, a potom je sutradan, 18. srpnja Sinovčić vlasništvo prepustio kćeri Renati.
Prebacivanje poslovanja na kćer Renatu nije prvi takav Sinovčićev potez. Prilikom najave o preoblikovanju Nogometnog kluba Zadar Sinovčić je najavio kako će ga vjerojatno preuzeti grupacija kojoj klub duguje novac. Upitan radi li se o grupaciji Sinovčić, rekao je: “Da. Ali ne Reno Sinovčić, nego Tea Lorena Sinovčić, moja kći. Kad je mogao Berlusconi kupiti klub za svoju, zašto ne bih ja mogao za svoju kćer!”
VIŠE U TISKANOM IZDANJU