Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog loše organizacije Brod knjižara – Brod kulture nije mogao pristati u Zadar

01.08.2016. 22:00
Zbog loše organizacije Brod knjižara – Brod kulture nije mogao pristati u Zadar


Kulturno-turistička manifestacija „Brod knjižara – Brod kulture” jučer se nije mogla održati u Zadru, budući da im je zakazano pristajanje na gatu gradske rive onemogućio privezani jedrenjak.
– Gostovanje smo s Lučkom kapetanijom Zadar dogovorili četiri mjeseca unaprijed, sve je trebalo biti spremno i pripremljeno. Došli smo na predviđeno mjesto, ali se kapetan tog broda nije htio pomaknuti, kazao je Boris Hajoš iz odnosa s javnošću te manifestacije.
Brod Meridijan, na kojem se trebala odviti manifestacija u Zadru, na kraju je nakratko pristao s druge strane gata kako bi iskrcao one djelatnike koji su morali na let u Zračnu luku u Zemuniku.
– Pokušavali smo se dogovoriti s kapetanom, ali je on bio neumoljiv. Zvali smo potom Lučku kapetaniju pa su nas oni uputili na Lučku upravu Zadar, no ništa se nije uspjelo riješiti. Naposlijetku smo na trenutak privezali brod da se ljudi iskrcaju. Riskirali smo da razbijemo brod zbog jakog vjetra, no morali smo ljudima omogućiti iskrcavanje. Čim smo to uspjeli, udaljili smo se od gata i krenuli prema Sv. Filipu i Jakovu, pojasnio je Hajoš.
Tamo će se, pak, umjesto jedan dan sada zadržati dva dana, pa će Filipjanci imati i dvostruki program.
Zadar je s druge strane ostao bez knjižare na otvorenom, koja se trebala održati jučer u popodnevnim satima, kao i bez književne večeri s piscima i pjesnicima pored broda. Na programu je bila najavljena i kazališna predstava „Kakva majka, takva kći”, kao i kazališna predstava za najmlađe „Velika staklena avantura”.