Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

D. Kosor: Birači prepoznaju stari Gotovčev i Budišin HSLS

01.09.2010. 22:00
D. Kosor: Birači prepoznaju stari Gotovčev i Budišin HSLS


Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je na večerašnjoj izbornoj skupštini stranačkoga ogranka Viškovo da je izlazak iz vladajuće koalicije bio dobar potez i da se HSLS bori za dobar ‘rejting’ iz 1990-ih godina.
Okupljenima je Kosor poručio da je “stranka ostavila probleme iza sebe i svakim je danom sve jača”. Istaknuo je će se truditi da HSLS ponovno zadobiti povjerenje ljudi i izbori se za ‘rejting’ koji su imali kada je stranka osnovana.
“Osnovali smo 50 novih ogranaka i u posljednjih nekoliko mjeseci dobili 2000 novih članova, od kojih 150 u Viškovu. Birači prepoznaju stari HSLS kada su na čelu bili Vlado Gotovac i Dražen Budiša”, rekao je Darinko Kosor.
Dodao je da smo u teškoj gospodarskoj situaciji te da su u krivu oni koji kažu da će nam biti bolje za par mjeseci. Kosor smatra da će kriza potrajati još godinu-dvije te da političke stranke moraju pronaći nova rješenja.
Ocijenio je da je “izlazak iz vladajuće koalicije bio dobar potez za HSLS jer u koaliciji nije bilo ni volje ni želje pronaći rješenja koja bi bila na dobrobit svih građana Hrvatske, a HSLS odsad kroči svojim putem”.
“U situaciji smo u kojoj premijerka Jadranka Kosor pita građane i oporbu što bi učinili za oporavak. Takvoj smo politici rekli ne u pravo vrijeme”, rekao je Kosor dodavši da se moramo pripremiti za dolazeću izbornu godinu. Istaknuo je da će se osobno posvetiti tomu da Hrvatska dobije vladu koja će služiti svim njezinim građanima.
Predsjednik HSLS-a Primorsko-goranske županije i potpredsjednik Središnjega vijeća HSLS-a Čedomir Dundović potvrdio je da je jedan od prioriteta stranke zauzimanje za razvoj lokalne samouprave i decentralizacija te da su se do idućih parlamentarnih izbora spremni izboriti za potporu deset posto biračkoga tijela.
Za novoga predsjednika HSLS-a ogranka Viškovo izabran je Ljubo Jelić.