Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ribolovci bez ribe

01.09.2010. 22:00
Ribolovci bez ribe


Ukupan ulov iznosio je 5,244 kg ribe, koje prosječan ribolovac za tri do četiri sata može uloviti u Zadarskom kanalu


Ni najgori pesimisti teško su mogli prognozirati loše rezultate ostvarene na ovogodišnjem 12. Kupu “Nikola Repanić”, natjecanju u panuli kojeg tradicionalno organizira zadarski Zubatac. Dvadeset i pet ekipa panulaša otisnulo se akvatorijem Pašmanskog kanala od Kukljice prema Vrgadi te na drugu stranu do Bonastera, s uvjerenjem da će u tom dijelu razvijenog akvatorija, biti posla za lov s panulom. Ipak, nakon 15 sati ribolova i sa živom iglicom i lignjom i nizom drugih varalica, učinak je bio vrlo skroman.
– Bili ste uporni, ali ribe nije bilo. Moralo se i to jednom dogoditi. Nadamo se da se ovako loš učinak neće više ponoviti i da će 13. Kup biti mnogo bolji i učinkovitiji. Ulovilo se samo 5,244 kg ribe što je minimum za ovako sjajne i poznate panulaše – poručio je natjecateljima Nino Fabac, dopredsjednik Zubaca.
Sve do pred kraj natjecanja s mora je dolazila samo vijest o ulovu pauka od 0,890 kg, pa je i Branka Šuljka, tajnika Zubaca i natjecanja, zahvatila apatija.
– Možete li zamisliti da ovogodišnji prijelazni pehar, pehar za pobjednika, likovni dar i novčanu nagradu od 3.000 kuna osvoji pauk, koji nema čak niti kilogram – glasno je razmišljao Šuljak.
Ipak Brankovo raspoloženje popravile su vijesti da je ulovljen zubatac, ne neke značajne veličine, ali ipak zubatac s više od 2 kg te isto tako i podlanica, koji su donekle popravile svekupnu sliku ovogodišnjeg Kupa. Na kraju je ukupan ulov iznosio 5,244 kg ribe, koje prosječan ribolovac za tri do četiri sata može uloviti u Zadarskom kanalu.
Prije podjele nagrada i pehara, Ardena Bajlo, predsjednica Zubaca pozdravila je sve natjecatelje i goste. U ime Zubaca zahvalila se i osoblju Zelene Punte za pripremljenu zajedničku proslavu te Općini Kukljica za domaćinstvo natjecanja.


 REZULTATI




1. Marin Kapitanović (Vladimir Jureško), Podlanica Biograd (zubatac 2,286 kg), 2. Branimir Kraljić (Renato Pavin) Zubatac Zadar (podlanica 2,167 kg), 3. Neven Pedišić (Grga Zrilić) Zubatac Zadar (pauk 0,890 kg). Svi ostali natjecatelji Kup su završili bez ulova.


 TKO JE KRIV?


Za skroman ulov neki su krivili brojne glisere i buku njihovih motora, drugi su govorili o mrežama koje onemogućavaju panulavanje, neki su krivili i fazu punog mjeseca, a najveći dio natjecatelja govorio smatra da bi “odgovornost trebao preuzeti” ludar. Stoga je sve više onih koji smatraju da bi trebalo zabraniti takav način ulova ribe.