Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vatrogasno vozilo upalo u prikrivenu rupu, tri vatrogasca ozlijeđena

01.09.2010. 22:00
Vatrogasno vozilo upalo u prikrivenu rupu, tri vatrogasca ozlijeđena


Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik, koji je večeras u zadarskoj bolnici obišao trojicu privlačkih vatrogasaca, rekao nam je da su sva trojica, srećom, prošla tek s lakšim ozljedama. Policija utvrđuje okolnosti nesreće
Tri vatrogasca DVD-a Privlaka danas su lakše ozlijeđena u Sabunikama, nakon što su vatrogasnim vozilom upali u iskopanu jamu koja je bila prekrivena daskama i zemljom. Odmah potom vatrogasci su kolima Hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć, a na mjesto nezgode odmah po dojavi izišli su i djelatnici PU zadarske, privlački načelnik, donačelnik i komunalni djelatnik, kako bi utvrdili okolnosti nezgode s obzirom da je riječ o privatnom zemljištu.
Željko Šoša, županijski vatrogasni zapovjednik, koji je večeras u zadarskoj bolnici obišao trojicu privlačkih vatrogasaca, rekao nam je da su sva trojica, srećom, prošla tek s lakšim ozljedama. No, nije mogao skriti svoje ogorčenje zbog nesavjesnog vlasnika zemljišta koji je iskopao rupu i kasnije je prekrio zemljom, jer su upravo zbog toga gasitelji koji su išli na intervenciju nedaleko od tog mjesta, zajedno s vozilom upali u jamu i ozlijedili se.
– Dobio sam informaciju da je vlasnik zemljišta na tom mjestu htio napraviti ili gusternu ili septičku jamu, a nakon što mu je to inspekcija zabranila i naložila mu da sve vrati u prvobitno stanje, on u namjeri da prikrije radove, preko jame stavio željeznu mrežu i daske koje je zatim prekrio zemljom – ispričao je Šoša dodavši još kako sumnja da se požar proširio iz druge jame, svega nekoliko metara udaljene, a za koju se po ostacima pretpostavlja da je taj isti vlasnik u njoj pokušao zapaliti ostatke s gradilišta kao što su cementne vreće i slično.
– Policija je odmah po dojavi izišla na teren i ja se nadam da će krivac za ovu nesreću biti pronađen i primjereno kažnjen – rekao je Šoša s kojim je na mjesto nezgode izišao i Kažo Kolanović, zapovjednik vatrogasne zajednice Zadarske županije.
Iz županijskog vatrogasnog operativnog centra sinoć su izvjestili kako je na vatrogasnom vozilu nastala manja materijalna šteta.
Iz policije nam sinoć više detalja o ovom događaju nisu mogli reći s obzirom da je policijski očevid trajao do kasnih sati.