Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Ford” prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s “mazdom”

01.09.2011. 22:00
“Ford” prešao u suprotni trak i  frontalno se sudario s “mazdom”


Iz još uvijek neutvrđenih razloga 58-godišnji vozač prešao je u suprotni kolnički trak i frontalno se sudario s “mazdom”. Oba vozača su teško ozlijeđena, a 58-godišnjaku slijedi optužni prijedlog


Nedaleko od trgovačkog centra Metro u  Murvici Donjoj, jučer se ujutro iz još uvijek neutvrđenih  razloga dogodila teška prometna nesreća u kojoj su dvije  osobe ozlijeđene.
– “Ford focus” koji je dolazio  iz pravca Murvice zakrivudao  je po cesti, a u susret mu je, iz  pravca Crnog, dolazila “mazda”. Odjednom, čula se samo  škripa guma i prasak – rekao  nam je jedan očevidac nesreće za koju policija kaže kako se dogodila jer je iz neutvrđenih razloga 56-godišnji  vozač “forda” nešto prije 11  sati prešao u suprotni kolnički trak te se frontalno sudario s “mazdom” kojom je  upravljao 40-godišnjak. Od  siline udarca “ford” zadarskih  registracija uništen je do neprepoznatljivosti, a vozač je  teško ozlijeđen. Kako neslužbeno doznajemo, zadobio  je udarac u glavu i prsni koš te  ima prijelome na obje noge.  Drugi vozač, koji je upravljao  “mazdom” zadarskih registracija, također, je ozlijeđen, a  obojicu muškaraca iz vozila  su izvlačili vatrogasci nakon  čega su kolima Hitne medicinske pomoći prevezeni u  Opću bolnicu u Zadru. Na  Odjelu kirurgije pružena im  je liječnička pomoć nakon  čega su obojica hospitalizirana.
Očevid na mjestu nesreće  trajao je nešto više od sat  vremena, a za to vrijeme promet je na dionici Murvica-Crno bio zatvoren. Vozači su  preusmjeravani na alternativne pravce.
– Protiv 56-godišnjeg vozača podnesen je optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće – rekli su u  policiji.