Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Naoružani i maskirani razbojnici opljačkali benzinsku crpku

01.09.2011. 22:00
Naoružani i maskirani razbojnici  opljačkali benzinsku crpku


Naoružani puškom i pištoljem, s potkapama na glavi dvojica su muškaraca opljačkala benzinsku crpku Europetrol u Zatonu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a razbojnici su odnijeli oko 12 tisuća kuna iz blagajne


Daj lovu! Lezi na  pod! – poviknula su u srijedu  navečer dvojica maskiranih i  naoružanih razbojnika odmah s vrata benzinske crpke  Europetrol koja se nalazi na  osami uz prometnicu u Zatonu. Dvojica zaposlenika  koja su se u tom trenutku  nalazila na svom radnom  mjestu, u strahu za svoj život  poslušala su ih, a razbojnici  su otišli u nepoznatom pravcu s plijenom “teškim” oko  12 tisuća kuna.
Muškarci su se do crpke  dovezli automobilom iz  pravca Vira. Zaustavili su se  uz rub kolničke trake i ostavili automobil “u leru”, a  potom su prešli cestu i upali  u prostor crpke noseći u rukama vatreno oružje. Kako  neslužbeno doznajemo, jedan je razbojnik u rukama  držao pušku, drugi pištolj, a  na glavama su imali potkape.
Policija je dojavu o  oružanom prepadu zaprimila oko 23.40 sati nakon čega  su tamo odmah upućeni policajci koji su na mjestu razbojstva obavili očevid i izuzeli dokaze.
– Nije bilo ozlijeđenih osoba, na mjestu događaja je  odmah napravljen očevid u  kojem je angažiran i policijski pas tragač te je u tijeku  kriminalističko istraživanje –  rekli su u PU zadarskoj koja  intenzivno traga za razbojnicima.
Inače, od početka ove godine na području Policijske  uprave zadarske evidentirana su 24 razbojstva, a ovo je  prvo kada je u pitanju benzinska crpka. Najčešće su na  meti razbojnicima trgovine i  kladionice, ali i obiteljske  kuće, zlatarnice, mjenjačnice, a opljačkan je i jedan  poštanski ured.