Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Seniori možda u Drugoj ligi, najmlađi na čekanju

01.09.2011. 22:00
Seniori možda u Drugoj ligi, najmlađi na čekanju


Bibinjci su lani bili posljednji (osmi) u Prvoj ligi, a to znači da bi u novoj sezoni trebali igrati u Drugoj ligi – jug


To da se odbojkaši Gorana početkom  rujna još nisu okupili na pripremama za novu sezonu,  više nije vijest. Štoviše, posljednjih sezona momčad bi  u Prvu (B) ligu krenula praktički bez treninga. Dakako,  imalo je to i svoje rezultatske  posljedice pa su Bibinjci u ne  baš jakoj ligaškoj konkurenciji rijetko pobjeđivali.  Početak ovogodišnjeg rujna  donosi staro pitanje, kada će  (i hoće li uopće) Goran krenuti u novu sezonu? Reorganizacijom natjecanja ukinuta je Prva (B) liga kao  drugi ligaški rang. Zadar se  nekako spasio i kao šesti iz  lanjske Prve lige ušao u prvi  razred (lani se taj razred  zvao Superliga). Ali za Gorana nije bilo takve mogućnosti. Bibinjci su lani bili  posljednji (osmi) u Prvoj ligi, a to znači da bi u novoj  sezoni trebali igrati u Drugoj  ligi – jug.
Silazna putanja
– Bez obzira na sve probleme koje imamo, očekujem da ćemo se i ove sezone  natjecati u seniorskom rangu. To bi za nas trebala biti  Druga ligu za koju kod klubova iz Dalmacije nema puno interesa. Uz nas vjerojatno će igrati još svega nekoliko klubova – kaže Vlado  Fuzul, po trenutačnoj funkciji blagajnik Gorana.
Bibinjska odbojka posljednjih je godina u silaznoj  putanji. Od nekad ambicioznih najava ulaska u Prvu  ligu, pa dolaska Ivice Jelića  na klupu, danas je ostalo  vrlo malo. Štoviše, došlo je  to toga da neke mlađe kategorije lani nisu nastupile  na Prvenstvu Hrvatsku jer  za takvo što u klubu nije bilo  novca. Prva momčad lani je  u 14 nastupa u Prvoj ligi  upisala tek jednu pobjedu, u  posljednjem kolu protiv  pretposljednjeg Broda  (3:0).
– U 2011. godini od Općine  Bibinje dobili smo 25.000  kuna, od čega smo 12.800  kuna potrošili na nastup na  Prvenstvu Hrvatske za  mlađe kadete u Osijeku. S  juniorima i kadetima nismo  ni nastupili jer to nismo mogli platiti. Nažalost, situacija  je takva da nemamo ni za  osnovne potrebe. Snalazimo  se kako znamo, ali više nitko  ne može za ono što je klubu  potrebno davati iz svog  džepa – požalio se Fuzul koji  ne pomišlja na odustajanje  seniora od ligaškog natjecanja.
– Imamo igrače s kojima  možemo izgurati sezonu. To  su sve naši momci koji žive u  Bibinjama, samo ih treba  okupiti. Još nije kasno, ako  želimo i nađemo sredstva,  možemo se prijaviti za Drugu ligu. Bila bi velika šteta  prekinuti kontinuitet nastupa u drugom hrvatskom ligaškom rangu.
Bibinje i Kali
Fuzul dodaje da se još ne  zna ni što će biti s mlađim  kategorijama.
– Treba napraviti sve da  mlađe selekcije sudjeluju na  natjecanjima koja se za njih  organiziraju. O talentu naših  mladih igrača ne treba puno  govoriti. Zna se da su naši  nekadašnji članovi ostvarivali i danas ostvaruju  odlične nastupe u velikim  klubovima poput Mladosti iz  Zagreba, ali i u reprezentaciji. Uvijek sam tvrdio i  danas ću ponoviti da su Bibinjci i Kaljani predodređeni  za odbojku. Druga je stvar  što za neke stvari stvari osam  talenta i želje treba i novca.


Bugarija u Zadru, Frleta u mladosti




Goran je za sada napustio David Bugarija,  koji je novi igrač Zadra,  a Roko Frleta je na probi u zagrebačkoj Mladosti. Fuzul kaže da su  svi ostali igrači i dalje  u klubu. Što to konkretno znači, ne zna se jer  igrače netko treba i  pozvati i objasniti im  kakav je plan za sljedeću sezonu, makar se  u ligu ušlo bez ikakvih  priprema.