Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Susret klapa “Turnju na dar”

01.09.2011. 22:00
Susret klapa  “Turnju na dar”


Besprijekorna  organizacija, prekrasan ambijent, krcata publika i najugodniji klapski glasovi obilježili su klapski susret “Turnju za dar” koji se održao u  srijedu navečer na trgu ispred crkve Gospe od Karmela. Nakon već tradicionalne klapske večeri “Kamena Dalmacija” u spomen na  rano preminulog kantautora  Romea Santinija, kroz ovo  događanje se pokazuje ljubav Turanjaca prema klapskoj pjesmi.
– Turanj se ponosi bogatstvom svog kulturnog nasljeđa, a ljubav prema klapskoj pismi samo je dio tog  bogatog kulturnog nasljeđa,  u prigodnom obraćanju naglasila je Jovita Pirović, predsjednica MO Turanj.
“Lipšeg nema od Turnja  mog”, antologijskim stihovima legendarnog Boška Budanovića zaključila je  obraćanje Jovita Pirović,  zahvaljujući volonterima,  entuzijastima, organizatorima, pokroviteljima, medijima i sponzorima za nikad  bogatije kulturno-zabavno i  sportsko “Turanjsko lito”.
Bio je ovo svojevrsani dar  Turanjcima, znatiželjnicima  i turistima koji je na oproštaju od glavne turističke sezone, što je omogućio turanjski mjesni odbor. Na amfiteatralnom prostoru nastupile su muške  klape “Kožino”  iz Kožina i “Biograd” iz Biograda na Moru te ženske klape “Oršulice” iz Vodica i domaćini “Karmel”. Zanimljivo  je da je osim Vodičankama  voditelj svih preostalih je  vješti gitarist Ante Rados,  voditelj i zadarske hit klape  “Kadena”.
U nazočnosti načelnika  Igora Pedisića i voditeljice  Slavice Santini, klape su se  redom izmjenjivale u nastupima izvodeći razne napjeve specifične za sredinu iz  koje dolaze. Svaka se klapa  predstavila s nekoliko klasičnih dalmatinskih pjesama, ali i poznatih obrada. Uz  bogat stol poslije susreta  feštalo se i nastavljalo pjevati do kasnih noćnih sati.