Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Barbara Bilić preuzela krunu od Doris Pinčić

Autor: Valentina Mlađen

01.09.2013. 22:00
Barbara Bilić preuzela krunu od Doris Pinčić


Već nekoliko dana na Novoj TV vrti se najava za novu TV seriju Zora dubrovačka čije bi emitiranje uskoro trebala početi. Radnja se odvija u Dubrovniku u 90-ima kada je Dubrovnik mjesecima bio pod opsadom, a glavni likovi Maro i Judita, koje utjelovljuju Boris Ler i Barbara Bilić, u takvim ratnim okolnostima pokušavaju pronaći sreću i sačuvati ljubav. Priča je to o ukradenoj mladosti i snazi ljubavi s prekrasnim prizorima i scenama iz Dubrovnika.
Redatelj serije je Branko Ivanda, a uz mladi dvojac okupljena je i renomirana glumačka postava – prvak HNK Dragan Despot, Amar Bukvić, Vanessa Radman, Alen Liverić, Jelena Perčin, Ana Kvrgić, Mirna Medaković, Ivana Horvat i Stefan Kapičić.
U povodu skorašnjeg emitiranja Zore dubrovačke razgovarali smo s mladom Zadrankom Barbarom Bilić kojoj je ovo prva velika uloga. Barbara se inače radi kao model,bavi se fotografijom i programiranjem, završila je Prirodoslovno-grafičku školu u Zadru i već je pokušala upisati glumačku akademiju.
Ovo ti je prva velika uloga. Kakav je bio osjećaj kada su te zvali i javili ti da si dobila naslovnu ulogu nove serije Nove TV?
– U prvom trenutku od uzbuđenja nisam bila ni svjesna što se događa. Tek kada je započelo snimanje »pilota«, shvatila sam koju sam priliku dobila. Jako sam ponosna i sretna. Ovaj je projekt za mene jako važan jer imam prije svega priliku raditi s izuzetnim profesionalcima. Velika je čast glumiti uz kolege poput Dragana Despota, Borisa Lera, Alena Liverića, Jelene Perčin, Vanesse Radman i svih ostale glumce.
Što ti se najviše sviđa u ovoj priči? Možeš li se poistovjetiti s glavnim likom Judite (i samo ime ima određenu simboliku ženske snage)? Koliko ste slične, a koliko različite?
– Priča je zanimljiva i lijepa. Priča je o Domovinskom ratu, važnom dijelu povijesti i ponosa naše Domovine. Judita je posebna mlada žene, ima jake i hvale vrijedne karakterne osobine. Ne zove se Judita bez razloga. Upoznat ćete ju na malim ekranima i vidjeti da imam pravo. Ponosna sam što utjelovljujem njen lik. Ne mogu zamisliti bolji početak glumačke karijere.
Koliko dugo će trajati prvi set snimanja? Kada te možemo očekivati vidjeti na ulicama Zadra?
– Moja obitelj je u Zadru, pa ću se potruditi da svaki slobodni trenutak provedem s njima.