Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prvi doplivao Dominik Pavić

Autor: Velimir Brkić

01.09.2013. 22:00
Prvi doplivao Dominik Pavić

Foto: Velimir BRKIĆ



Dominik Pavić prvi je plivač Sukošana za 2013. godinu. On je rezultatom 1:04:07 uz gromoglasnu podršku stotina navijača u nedjelju prvi preplivao cilj na plivačkom maratonu rekreativaca pod nazivom »Pozdrav litu 2013«.
Plivalo se uz obalu od Glave porta na sukošanskoj rivi do uvale Malenica u zaselku Makarska, u dužini od 4.300 metara.
Natjecao se rekordni broj plivača, njih 21 i svi su doplivali do cilja. Prvi je na cilj je doplivao Filip Erceg iz Zadra, ali izvan konkurencije. Glavni organizator trećeg sukošanskog maratona, koji je podržala Općina Sukošan, je volonter i entuzijast Emil Sudinja. U pratnji 15-ak brodica glavni suci su bili braća Ante i Božo Dijan Kesa, šef osiguranja Andrija Jašo Dijan.
Drugi na cilj je doplivao prošlogodišnji pobjednik Dino Pavić koji je za prezimenjakom Dominikom zaostao točno četiri minute, a treći sukošanski zet Vedran Vuković.
Potom su doplivali: Toni Protić, Mate Kutleša, Mate Pavić, Božo Brkić, Marin Ramić, Miro Torbarina, Mijo Grčić, Tonći Grdović, Andrija Smolić, Hrvoje Smolić, Dragan Oljica (u cilj uplivao leptir stilom), Emil Sudinja, Luka Torbarina, Marin Gašparović, Željko Raspović. Tad su uz ovacije publike, gotovo ruku pod rukom, u cilj posljednji uplivali Toni Torbarina i Božo Bičić s vremenom 1:44:35.
Svi sudionici maratona nastavili su druženje uz bogat stol kod ljetnog hit bara La Bocca, za koji se brinuo Božo Gašparović Gazda s ekipom zvanoj Makarunci. Program je vodio Andrija Vanjak.
Toliko je plivačkih maratona priređeno u 2013. godini da bi apsolutno baš svaki trebao biti zabilježen u medijima.
»Pozdrav litu« koji je u područnom akvatoriju prije tri godine prvi put priređen na inicijativu Emila Sudinje i Marina Ramića uz potporu Općine, zavrijedio je, također puno pohvala.
Nadmetalo se s morem, štopericom i suparnicima na ruti dugoj 4,3 kilometra: Glava porta u uvali Zlatna luka, uz obalu pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, pored Barbira i Solina, do cilja u uvali Malenica u zaseoku Makarska kod La bocce.