Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ugljansko cvijeće ponijet će u kamerama i uspomenama

Autor: Ante Vidović

01.09.2013. 22:00
Ugljansko cvijeće ponijet će u kamerama i uspomenama

Foto: Adam VIDAS



Vrt supružnika Gordane i Ivana Bakote proglašen je najljepšim ugljanskim vrtom u sklopu akcije »Ugljan u cvijeću 2013« u subotu u Villi Stari dvor. U konkurenciji kuća za odmor najljepšim vrtom proglašen je vrt Linde Grgin, najljepšom terasom ugostiteljskog objekta proglašena je terasa pansiona Stivon, priznanje za najuređeniji zaselak pripalo je Čeprljandi, priznanje za poseban doprinos gastronomskoj ponudi i očuvanje tradicijske baštine mjesta Ugljan otišlo je u konobu Dido Šime, a priznanje za doprinos gastronomskoj ponudi Ugljanske fešte u povodu blagdana Velike Gospe Postavnici d.o.o.
Ugljan u cvijeću završna je akcija Šetemoni ugljonskih guštov koju organiziraju od 2002. godine. Ocjenjivanje vrtova su izvršile članice Udruga Điran i Arija: Rajka Vidaković, Desanka Vidaković, Martina Kombura i Danijela Jusup.
Da Ugljan u turističkom smislu napreduje potvrdio je podatak koji je iznio predsjednik TZ Ugljan Valentin Bakota. Godine 2002. u Ugljanu je zabilježeno 33.000 noćenja, a ove godine 116.000. Tom porastu doprinijeli su sami mještani i vikendaši stvaranjem ugodnog ambijenta.
– Na elektroničku adresu Općine Preko stiglo je anonimno pismo kako je Ugljan najuređenije mjesto u cijeloj općini. Možda ni sami niste svjesni koliko je bitan hortikulturni moment. Oni koji dolaze nose to sa sobom u svojim aparatima, kamerama i uspomenama, zaključio je Bakota.