Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Maja Šimić i Vedrana Valčić protukandidatkinje Pavić Tumpi

01.09.2016. 22:00
Maja Šimić i Vedrana Valčić protukandidatkinje Pavić Tumpi


Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar donijet će na današnjoj sjednici odluku o prijedlogu imenovanja ravnatelja ove ustanove. Natječaj je raspisan još 22. lipnja, s rokom prijave 15 dana, a nakon zaključenja čekalo se okupljanje članova Kazališnog vijeća. Budući da vijeće ima rok od 45 dana po završetku natječaja obavijestiti kandidate o rezultatima, čini se kako današnjom sjednicom hvataju krajnji rok, naravno ako ne računamo dane vikenda.
Kazališno vijeće pod predsjedanjem Tomislava Marijana Bilosnića sastalo se u ponedjeljak i otvorilo molbe pristigle na natječaj. Uz dosadašnju ravnateljicu Iris Pavić Tumpa na natječaj se javila Vedrana Valčić, dugogodišnja djelatnica KLZ-a, dok je treća kandidatkinja Maja Šimić, poznata zadarska redateljica i voditeljica Dragon teatra.
Podsjetimo, Šimić se javila i na posljednji natječaj za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, na kojem je naposljetku ponovno izabran Renato Švorinić. Kakvog će uspjeha imati po okončanju ovog natječaja vidjet će se po ishodu današnje sjednice Kazališnog vijeća.