Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Stare” cijene parkiranja

01.09.2016. 22:00
“Stare” cijene parkiranja


S jučerašnjim danom došlo je do izmjena u cijenama parkiranja na području grada Zadra, točnije u prvoj i drugoj zoni. Posljednjih nekoliko godina ustalila se praksa drastičnog povećanja cijena poarkiranja u srcu sezone. Tako je u srpnju i kolovozu cijena parkiranja u prvoj zoni 12 kuna, a u drugoj deset. Također, kroz ova dva udarna mjeseca parkiranje se naplaćuje i nedjeljom i praznikom.
Poznato je da djelatnici tvrtke Obala i lučice, koncesionara parkirališta, koriste godišnje odmore tijekom zimskkih mjeseci, odnosno od listopada do travnja, da bi u srcu sezone bili što bolje ekipirani. Početkom rujna cijene se vraćaju na staro, tako da se parkiranje od jučer ponovno plaća šest kuna po satu u prvoj zoni, odnosno četiri u drugoj. Nedjeljom i blagdanom parkiranje se ne naplaćuje, no svim drugim danima je i dalje do 22 sata naplata parkiranja.
Od 1. listopada počinje zimski režim naplate parkiranja. Naplata parkiranja od 1. listopada do 30. travnja vrši se radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom od 8 do 14 sati.