Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

McWilliams predstavio Papinu djecu

Autor: Valentina Mlađen

01.10.2009. 22:00
McWilliams predstavio Papinu djecu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Povodom promocije svoje knjige “Papina djeca” irski novinar i pisac David McWilliams gostovao je i u zadarskom Algoritmu. Poznatog pisca je došao pozdraviti i dogradonačelnik grada Zadra Dražen Grgurović. Osim Grgurovića u Zadar je došao i vlasnik Algoritma Neven Antičević.
Knjiga koju je McWilliams predstavljao dobila je odlične kritike i među najprodavanijim je knjigama u Irskoj. Na zanimljiv i duhovit način opisuje nagli i brzi rast irskog gospodarstva i promjene koje je taj rast izazvao. I dok je u ovoj knjizi govorio o događaju koji se odigrao najavio je iduću knjigu u kojoj će predstaviti ekonomiju Irske u budućnosti. Iako se ljudi nisu odazvali u velikom broju na ovo zanimljivo gostovanje, atmosferu je podigao veseli pisac koji je pohvalio Zadar.
– U Zadru sav već bio dosta puta i ovaj grad mi je jako lijep, rekao je McWilliams.
Knjigu “Papina djeca” izdao je Algoritam u mekom zelenom izdanju, a svi koji su se zatekli u Algoritmu mogli su osim posvete i popričati sa razgovorljivim piscem. Osim Zadra McWilliams je gostovao i u Zagrebu., a istu večer kad i u Zadru otputovao je na gostovanje u Šibenik.