Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

PU zadarska poziva sve vozače “na dva kotača” na moto susret

01.10.2010. 22:00
PU zadarska poziva sve vozače “na dva kotača” na moto susret


Moto susret će se održati 2. listopada u vremenu od 9 do 14 sati na parkirališnom prostoru Branimir. Iz PU zadarske pozivaju sve zainteresirane građane, a posebno vozače mopeda i motocikla, da im se pridruže i osobno prisustvuju
“Zaštitimo vozače mopeda i motocikla” naziv je moto susreta koji u okviru svojih preventivnih aktivnosti usmjerenih k sigurnosti cestovnog prometa, a posebno vozača motocikla i mopeda, organizira Policijska uprava zadarska. Moto susret će se održati 2. listopada u vremenu od 9 do 14 sati na parkirališnom prostoru Branimir, pa iz PU zadarske pozivaju sve zainteresirane građane, a posebno vozače mopeda i motocikla, da im se pridruže i osobno prisustvuju ovom susretu.
Na susretu će se prezentirati stanje sigurnosti prometovanja ovih vrsta vozila, okolnosti koje utječu na događanje prometnih nesreća u kojima sudjeluju, a provesti će se i natjecanje “Prometni propisi i sigurnosna pravila”. Potom će se najspretnijim sudionicima podijeliti prigodne nagrade.
Osnovni cilj ovih aktivnosti je, navode iz PU zadarske, upoznavanje svih sudionika, a posebno vozača na dva kotača, na najteže posljedice prometnih nesreća kao i na njihovo poželjno ponašanje u prometu, a što bi u konačnici trebalo rezultirati povećanjem razine sigurnosti njihovog prometovanja.
U preventivne aktivnosti bit će uključeni i Hrvatski ured za osiguranje, HAK, autoškole, moto i oldtimer klubovi, te servisi mopeda i motocikala.