Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Branimir Vujević trener kadeta i mlađih juniora Jadrana

Autor: Šime Ćurko

01.10.2012. 22:00
Branimir Vujević trener kadeta i mlađih juniora Jadrana

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Branimir Vujević pojačat će redove struke Veslačkog kluba Jadran. Vijest je to koja je objavljena na službenim internet stranicama zadarskog kluba. Riječ je o jednom od najboljih štrokera kojih je imao Jadran, a i hrvatsko veslanje. Tako će ubuduće Jadran uz Vujevića voditi Petar Milin i Danijel Bajlo, trojica nekadašnjih olimpijaca, što bi trebalo pridonijeti dugoročnoj stabilnosti u stručnom radu kluba.
– Trenerski posao doživljavam kao prirodni nastavak svoje veslačke karijere nakon koje sam želio ostati u ovom sportu. Dogovorili smo da ću raditi s kadetima i mlađim juniorima koje će nakon mene preuzimati Daniel Bajlo. Cilj nam je omasoviti veslanje iz čega će onda sigurno doći i kvaliteta – rekao je Vujević koji u veslanju ostaje aktivan i kao veteran.
U svojoj bogatoj karijeri, koja je trajala od 1990. do 2010. godine, Vujević je ostvario niz uspjeha od kojih je najveći osvajanje brončane medalje u posadi hrvatskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., zatim srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Luzernu 2001., također u osmercu, te zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Bariju 1997. u četvercu bez kormilara. Uz veliki broj medalja s regata Svjetskog kupa, zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Nations cupu 1996., postao je 22 puta prvak Hrvatske i Jugoslavije u različitim disciplinama.