Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Leo Šarić više nije trener Primorca

Autor: Šime Ćurko

01.10.2012. 22:00
Leo Šarić više nije trener Primorca

Foto: Ivica GJERGJA



Tjedan dana nakon Velebita i Primorac je ostao bez trenera s kojim je počeo sezonu u Trećoj ligi. Nakon domaćih 1:1 protiv Neretvanca ostavku na mjesto trenera biogradskog sastava podnio je Leo Šarić, koji je na klupi bio od siječnja 2011.
– Točno je da Šarić više nije trener i da tražimo njegovog nasljednika. Još uvijek ne mogu potvrditi tko će to biti – rekao je jučer ujutro Drago Zagorac, predsjednik Primorca.
Ovo je drugi Šarićev odlazak s mjesta trenera prve momčadi koju je uspješno vodio i u sezonama 2007./08. i 2008./09. Naslijedio ga je potom Armando Marenzi koji je također imao odličnih rezultata s Primorcem. No, ova sezona donijela je biogradskim igračima, navijačima i stručnom stožeru dosta “sijedih dlaka”. Pet bodova osvojenih u sedam utakmica, od toga kod kuće samo dva u četiri nastupa, ispod su očekivanja s kojima se ušlo u sezonu. Pitanje je tako tko će preuzeti Primorac. Nagađalo se da bi to mogao biti Dalibor Zebić, donedavni trener Zadra, no Zagorac kaže da je takvo što malo vjerojatno.
Ako je u Biogradu krizno što će tek reći u Benkovcu? Hrvace su kao gosti u derbiju začelja razbile Benkovčane koji su u drugoj utakmici u istom tjednu izgubili 4:0. Velebit iz kola u kolo sve više zaostaje za konkurencijom i za sada se ne vidi svjetlo na kraju tunela u koji je upala trenutačno najlošija momčad dalmatinskih trećeligaša.
– Razmišljamo o dovođenju po jednog igrača u svakoj liniji jer smo doista u teškoj situaciji. Nakon što nismo pobjeđivali u utakmicama u kojima smo imali sve u svojim rukama potpuno smo psihološki pali – kaže Ante Buljat, predsjednik Velebita.