Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Meri Matešić nova direktorica Glavnog ureda HTZ-a

Autor: Hina (H)

01.10.2012. 22:00
Meri Matešić nova direktorica Glavnog ureda HTZ-a


Meri Matešić nova je direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te će na toj poziciji od 1. studenoga naslijediti Niku Bulića koji je tu funkciju obavljao zadnjih 12 godina, odlučilo je danas Turističko vijeće HTZ-a.
Meri Matešić je od 2008. na poziciji direktorice predstavništva HTZ-a u Londonu.
Matešić je rođena 1974. u Zadru, gdje je do odlaska u London radila u agenciji Interalfa te kao direktorica prodaje i marketinga u Falkenstainer hotelu.
Ministar turizma i predsjednik HTZ-a Veljko Ostojić istaknuo je na sjednici Vijeća da su pred novom direktoricom veliki izazovi, poput provođenja mjera racionalizacije te postavki novog, inovativnog operativnog marketing plana turizma Hrvatske za 2013.
Zahvalio je i dosadašnjem direktoru Niki Buliću na doprinosu funkcioniranju i razvoju sustava turističkih zajednica, a na jedini komentar/prijedlog na sjednici od člana Vijeća Frane Skoblara iz Zadra da se Bulića rasporedi na neko mjesto u Glavnom uredu ministar je odgovorio da “poslovna budućnost Nike Bulića nije tema sjednice”.
Za mjesto direktora predstavništva u Londonu natječaj će, kako je najavio, ići odmah.
I on, kao i predsjednici strukovnih udruga hotelijera i agencija UPUHH-a i UHPA-e Kristijan Šustar i Boris Žgomba, koji su i članovi Vijeća, od nove direktorice očekuju dobru suradnju i dodatno zalaganje s obzirom na njenu “mladu energiju te iskustvo u turizmu”, uz napomenu da će joj pomoći u radu.
Meri Matešić je u telefonskoj je izjavi za Hinu iz Londona kazala da je sretna i da zahvaljuje ministru i Vijeću na časti i povjerenju. Sve nas čeka puno posla na daljnjem pozicioniranju Hrvatske u svijetu, ali i u restrukturiranju sustava turističkih zajednica s ciljem veće učinkovitosti na svim razinama, istaknula je.
Zahvalila je i dosadašnjem direktoru Niki Buliću koji je, u telefonskoj izjavi za Hinu, čestitao svojoj nasljednici, novoj direktorici na izboru. Naglasio je i da predaje dužnost ponosan na rezultate koje je postigao u dosadašnjem razdoblju.