Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predstava koju svako kazalište mora imati na repertoaru

Autor: Ante Rogić

01.10.2012. 22:00
Predstava koju svako kazalište mora imati na repertoaru

Foto: Zvonko KUCELIN



Duboko sam uvjeren da ni roditeljima koji će dovesti djecu na predstavu neće biti dosadno. Mislim da nismo iznevjerili niti Collodija, niti Disneya, a opet smo napravili dobrog hrvatskog, dalmatinskog, zadarskog Pinokija – Zoran Mužić


Prva premijera u novoj sezoni zadarskog Kazališta lutaka bit će svima dobro poznati Pinokio. U režiji Zorana Mužića zadarski lutkari će na scenu pustiti dječaka kojeg će uprizoriti Vjera Vidov. Majstora Gepetta igrat će Juraj Aras. A za dramatizaciju ovog djela pobrinula se Marijana Nola.
– Pinokio je predstava koju svako kazalište mora imati na repertoaru. To je kanonsko pravo svakog kazališta, kazao je Zoran Mužić izrazivši kako čast koja ga je zapala nije mala. Istaknuo je kako je dao sve od sebe, te se radila jedna dobra predstava.
– Duboko sam uvjeren da ni roditeljima koji će dovesti djecu na predstavu neće biti dosadno. Mislim da nismo iznevjerili niti Collodija, niti Disneya, a opet smo napravili dobrog hrvatskog, dalmatinskog, zadarskog Pinokija, kazao je Mužić.
Vjera Vidov kazala je kako joj je Pinokio najdraža priča. – Kao što mi svakoj lutki dajemo život, tako i Gepetto daje Pinokiu. Laž je jedan od prvih dječjih grijeha i drago mi je što obrađujemo tu temu, kazala je Vidov.
Tamara Šoletić, koja igra cvrčka Svirala istaknula je kako bi radost i veselje trebali biti preduvjet da se radi dobro.
Pinokio igra u četvrtak, s početkom u 19 sati. Nakon premijerne izvedbe predstava će ponovno igrati u nedjelju, s početkom u 11 sati.
Nova sezona Kazališta lutaka Zadar već je dobro počela, a predstave igraju četvrtkom u 18 sati i nedjeljom u 11 sati. Prodaja ulaznica je četvrtkom i petkom od 10.30 do 12.30 sati i sat vremena prije početka predstave.