Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radionica suhozidne gradnje

Autor: Z L

01.10.2012. 22:00
Radionica suhozidne gradnje


U Parku prirode Vransko jezero održat će se druga, višednevna radionicu suhozidne gradnje.
Radionica će se održati od 6. do 8. listopada na prostoru lučice Prosika, u Parku prirode Vransko jezero.
Ciljevi radionice su nastavak obnove objekata suhozidne gradnje u PP Vransko jezero, edukacija i promocija suhozidne baštine, izgradnja volonterske mreže svih zainteresiranih udruga i pojedinaca te plan i priprema budućeg projekta: inventarizacije suhozidne gradnje na području Modrava.
Ivica Prtenjača, ravnatelj PP Vransko jezero kaže kako
ovom radionicom žele ukazati na važnost zaštite naše prirodne, kulturne i graditeljske baštine, zainteresirati javnost za obnovu suhozidne gradnje, te poboljšati suradnju s lokalnim stanovništvom – posjednicima zemlje (maslinika) na području Parka, prostora Modrava.
– Cilj nam je ostvariti i provesti suradnju s udrugama koje se bave zaštitom i obnovom suhozidne gradnje i srodnim temama zbog planiranja i provedbe budućih projekata.
Radionica je planirana kao višednevna: predviđa se dolazak sudionika u petak 5. listopada 2012. te postavljanje radnog kampa na području lučice Prosike, dok je službeni početak radionice 6. listopada 2012 u 8 sati.
Za sve sudionike, koji na radionici ostaju u cjelovitom trajanju, predviđeno je mjesto za postavljanje šatora (svatko donosi svoj šator), a u toku radnih dana radionice osigurani su obroci za sve sudionike. Točan program radionice biti će objavljen naknadno.
Za prijavu sudjelovanja potrebno je javiti se na e-mail adresu [email protected], ili na broj telefona 023/383-181 te potvrditi svoj dolazak jer je broj sudionika je ograničen.