Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Do kraja godine nastavak radova

01.10.2013. 22:00
Do kraja godine nastavak radova


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čeka rješenje Državnog odvjetništva o kojem će ovisiti hoće li se tražiti podizvođač radova ili će se jednostavno obračunati do sada odrađeni poslovi i za preostali dio raspisati novi natječaj, rekao je Nekić


Centar Mocire, namijenjen odgoju, obrazovanju, rehabilitaciji i smještaju osoba s posebnim potrebama, koji je još 2007. godine počela graditi splitska tvrtka Alkom, nikako na “zelenu granu”. Čekala se dokumentacija, pa su radovi zastali radi financijskih problema u koje je izvođač radova upao, potom su pronađeni i podzemni tuneli za koje se ranije nije znalo, a onda je u međuvremenu tvrtka koja je izvodila radove propala i otišla u stečaj. Time se otvorio prostor za još jedno prolongiranje radova i odgađanje dana kad će centar konačno početi raditi.
– Zbog nastalih problema s izvođečem radova čekala se odluka Vlade o izmjenama zakona o javnoj nabavi. Sad kad je to doneseno, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čeka rješenje Državnog odvjetništva o kojem će ovisiti hoće li se tražiti podizvođač radova ili će se jednostavno obračunati do sada odrađeni poslovi i za preostali dio raspisati novi natječaj, rekao je Joso Nekić, pročelnik za školstvo u Gradu Zadru podsjećajući kako je u gradskom proračunu za dovršetak radova na Centru Mocire osigurano 1,5 milijuna kuna, još dodatnih 600 tisuća za izgradnju trafostanice za potrebe centra te 280 tisuća kuna za nabavu inventara.
– U svakom slučaju očekujemo kako će do kraja ove godine rješenje biti doneseno i radovi nastavljeni – optimistično zaključuje Nekić.