Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prepoznala ih i nagradila i Europska komisija

01.10.2013. 22:00
Prepoznala ih i nagradila i Europska komisija


Uz uobičajene aktivnosti za ovu godinu je planiran i jedan daljnji projekt koji je apliciran na programu mladih EU, Mladi na djelu, pod nazivom Lajkaj, dislajkaj, nemoj ignorirati!, Forum mladih grada Zadra, kaže Lucija Mikas iz IN FLUXA


Već niz godina Plesna udruga U pokretu (IN FLUX) okuplja mlade grada Zadra u plesnom protestu protiv ignorancije nadležnih, protiv gubljenja kreativnosti u parkovima i kafićima, konzumacije droge i drugih štetnih navika. Kroz niz aktivnosti, prezentacija javnosti, projekata i na prvom mjestu kroz dobru zabavu mladi pokazuju svoje drugo lice, a od prvih koraka, do formiranja udruge put je bio dug.
Udruga službeno djeluje od 2010. godine i danas okuplja osamdesetero djece koja plešu i treniraju plesne stilove breakdance i hip-hop. IN FLUX je organizator velikog niza projekata, plesnih tečaja, natjecanja, nastupa i radionica, humanitarnih akcija, hip hop jamova te sudjeluju na šarolikom spektru manifestacija. Surađuju s brojnim institucijama, udrugama, klubovima, plesnim skupinama i pedagozima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Cilj je, kaže Lucija, razvijati ne samo kvalitetu mladih plesača već i cjelokupan društveni razvoj mladih osoba kroz njihovo aktivno uključivanje i sudjelovanje u životu lokalne zajednice. Na tom tragu je i najnoviji projekt udruge koji će se realizirati kroz ovu školsku godinu.
– Uz uobičajene aktivnosti za ovu godinu je planiran i jedan daljnji projekt koji je apliciran na programu mladih EU, Mladi na djelu, pod nazivom Lajkaj, dislajkaj, nemoj ignorirati!, Forum mladih grada Zadra. Još jedan novitet je plesni tečaj MTV Dance za studente, najavljuju iz udruge.
Trenutačno su u tijeku upisi i za nove članove, a kako su rekli u IN FLUX su uvijek svi dobro došli. Treninzi se održavaju u plesnoj dvorani IN FLUX na Ravnicama, u prostorijama Jedriličarskog kluba sv. Krševan, Ravnice b.b. u Zadru (iza pauk-službe). Mladi i djeca od sedam godina se mogu upisati u osam različitih grupa u koje su razvrstani po dobi, znanju i vrsti plesa.
Zainteresirani se mogu prijaviti na Facebook stranici Plesna udruga U pokretu – Zadar, ili na kontakte mobitela: Lucija Mikas 092/169-5494 (hip hop) te Ante Dujić 091/578-6633 (breakdance).